ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο χλμ Βρύας- Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                          
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                   
Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                                 Κατερίνη, 4 Ιανουαρίου  2013




                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο χλμ  Βρύας- Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο  χλμ  Βρύας- Ρητίνης, μετά από  τις σημαντικές  φθορές  που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και την εκδήλωση φαινομένων καθίζησης και κατολίσθησης.


Οι εργασίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αφορούσαν τη διάνοιξη παρακαμπτηρίου οδού (αμμοχαλικόστρωση)  προς την πλευρά του βουνού δίπλα στην κατολισθαίνουσα περιοχή. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τη συνδρομή του δήμου Κατερίνης και του Προέδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, κ. Κωνσταντίνου Γκλάρα,  επιχείρησαν  για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, η    Διεύθυνση Τεχνικών Έργων κινητοποιήθηκε άμεσα και συντονισμένα για την αποπεράτωση των εργασιών, προκειμένου ο δρόμος να δοθεί προς χρήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



«Προτεραιότητά μας ήταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο εν λόγω σημείο, για τις ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της Πιερίας. Άλλωστε, όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής», επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Στο χώρο των εργασιών μετέβη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, συνοδευόμενος από τον  Επιστημονικό  Συνεργάτη  της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη  Ρουκά.  


«Η Π.Ε.Πιερίας ενήργησε άμεσα με υπευθυνότητα για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος  κατολίσθησης και καθίζησης που σημειώθηκε  στην περιοχή,  τόσο για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών όσο και για την επικοινωνία της συγκεκριμένης περιοχής με τις υπόλοιπες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. 


Την πορεία των εργασιών παρακολουθούσε  ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, κ. Γρηγόριος Πάτσας, καθώς και Μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, την ώρα που τα μηχανήματα, οι χειριστές και οι οδηγοί της ΔΤΕ της Π.Ε.Πιερίας κατέβαλαν προσπάθειες για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.


Επισημαίνεται,  ότι η οδός αυτή κατασκευάστηκε από την τέως Νομαρχία και περιελήφθη στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Πιερίας με την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτης»,  η οποία πάντοτε μέχρι σήμερα, επενέβη, με απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση - επισκευή της.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εφιστά την προσοχή των οδηγών κατά τη  διέλευσή τους από το  σημείο ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.