ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο σκοτεινός ρόλος του “πάστορα” Κουβέλη στην λίστα Λαγκάρντ, στο χαράτσι και τις αυξήσεις της ΔΕΗ!



 
 Από την Ιόλη Πιερίδη



Έναν από τους πιο σκοτεινούς ρόλους στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά η ιστορία τον έχει αναθέσει στον “πάστορα” Φώτη Κουβέλη. Κοιτάξτε για παράδειγμα την εμετική στάση του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τρία χρόνια τώρα πολιτικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ κρατάνε την συγκεκριμένη λίστα και πολλές άλλες που θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους θαμμένη στα ξυρτάρια τους. Κάποιοι φρόντισαν να ειδοποιήσουν ισχυρούς επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στην λίστα ότι θα τους καλύψουν και ποτέ η λίστα δεν θα αξιοποιηθεί όπως έγινε στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. 
Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία είδαν δις ευρώ να επιστρέφουν στα ταμεία τους από την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και αντίστοιχων. Αντίθετα στην Ελλάδα όλοι οι πρωθυπουργοί του Μνημονίου, του Λουκά Παπαδήμου συμπεριλαμβανομένου και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών φρόντισαν να κλείσουν επιδεικτικά το μάτι στους διαπλεκόμενους ισχυρούς φίλους τους οι οποίοι φιγουράριζαν στην λίστα.
Και έρχεται τώρα ο υποκριτής Κουβέλης να βάλει στο κάδρο των ευθυνών μόνο τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου προσφέροντας ασυλία σε όλους τους υπόλοιπους. Κι αυτό την ίδια ώρα που η εξαθλίωση και τα χαράτσια όσων σκέπασαν την λίστα, όπως η γάτα τα σκατά της, οδηγούσε στην αυτοκτονία δεκάδες συμπολίτες μας και ηλικιωμένους να αναζητούν στα σκουπίδια το φαγητό της μέρας.

Είναι τόσο αμοραλιστής ο “πάστορας” Κουβέλης, ώστε να αδιαφορεί για τους ενόχους της μη αξιοποίησης μιας λίστας που θα μπορούσε να φέρει δις στα ταμεία του κράτους. Είναι τόσο αμοραλιστής και απάνθρωπος ο “πάστορας” Κουβέλης η συμβαίνει κάτι άλλο μέσα στον σκοτεινό ψυχισμό του;
Είναι μήπως το πάθος της κυβερνητικής εξουσίας που καταντά αρρωστημένο στην περίπτωση της συγκάλυψης του χυδαίου ρόλου της ΔΕΗ και των αυξήσεών της.
Μια ΔΕΗ μέλος του ΔΣ της οποίας είναι η κόρη της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ξηροτύρη, όπως έχουμε αποκαλύψει πρόσφατα:
Ιδού γιατί η ξιπασμένη ΔΗΜΑΡ ήταν θετική στην ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού στην προεδρία της χρεοκοπημένης ΔΕΗ. Ένας Ζερβός ο οποίος από τη μία τσέπη μοιράζει ένα σκασμό λεφτά-κάποιοι κάνουν λόγο για 12 εκατομμύρια ευρώ-σε διαφημίσεις του ρεύματος(!) και από την άλλη ζητάει ιλιγγιώδεις αρρωστημένες αυξήσεις στα τιμολόγια plus το χυδαίο χαράτσι. Λοιπόν εκτός από τον περίφημο Κωνσταντίνο Θέο που το πάρακαρε εκεί ο ΓΑΠ, στο ΔΣ της ΔΕΗ φιγουράρει η κ. Ουρανία Αικατερινάρη, Αναπλ. Διευθύνουσα Σύμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία των Επιτελικών Γεν. Διευθύνσεων (Γενικές Διευθύνσεις. Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών).
Η κα Ράνια Αικατερινάρη είναι Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2010 και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2011. Προΐσταται των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.
Από τον Φεβρουάριο του 2012, η κ. Αικατερινάρη είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.)
Λοιπόν η κ. Αικατερινάρη είναι κόρη της κ. Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, η οποία είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, μεταγραφή από τον Συνασπισμό!

Η Ουρανία λοιπόν, κόρη της Ξηροτύρη, και του μηχανικού επί χρόνια πρόεδρου του ΤΕΕ Κεντρ. Μακεδονίας του Αικατερινάρη, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ηλικίας περί τα 35 έτη, με σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ΑΠΘ και MBA στην Αγγλία, προσόντα που έχει το 90% των νέων ανέργων μηχανικών στην Ελλάδα, κοσμεί το Δ.Σ της ΔΕΗ από το 2011 που την τοποθέτησαν εκεί οι Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου. Περιμένουμε λοιπόν από τους 13 βουλευτές της καραδιαπλεκόμενης ΚΟ της ΔΗΜΑΡ (στον ΟΠΑΠ υπηρετεί με 100.000 ευρώ το χρόνο ως νομική σύμβουλος σύζυγος βουλευτή της ΔΗΜΑΡ), να πονέσουν για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και να προτάξουν τα στήθη τους.
Aυτή είναι η αριστερά της (κοινωνικής) ευθύνης!
Αυτή είναι η καραδιαπλεκόμενη συγκυβέρνηση που την παίζουν οι νταβατζήδες στα μπεγλέρια τους απειλώντας να στείλουν τον πλουμιστό βουλευτή Αηδόνη στον Λοβέρδο και να αφήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κουτσό άλογο με 149 βουλευτές και τον πάστορα Φώτη της διαπλεκόμενης ΔΗΜΑΡ να κάνει παιγνίδι.
Ουστ ρε, ουστ από δώ….
ΥΓ>Μέλος του ΔΣ είναι και ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος!

A υτά γράφαμε για τον σκοτεινό κόσμο της ΔΕΗ αλλά είναι ο σκοτεινός και ύποπτος ρόλος του «πάστορα» Κουβέλη αυτός που πρέπει να μπει απ΄όλους μας στο μικροσκόπιο.
Είναι ο σκοτεινός ρόλος του Κουβέλη ο οποίος επιμένει να στηρίζει μια κυβέρνηση που τσαλακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που με την ανοχή των Τροικανών δίνει 92 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στο Mega αλλά και στους υπόλοιπους νταβατζήδες της διαπλοκής για να στηρίξουν τις μνημονιακές επιλογές της.
Μπορεί να μας πει ο «πάστορας» Κουβέλης πως μπορεί να μεταρρυθμισθεί το άθλιο κράτος δίχως να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, δίχως να πουληθεί ο ΟΠΑΠ, Η ΔΕΗ, δίχως να απολυθούν ανίκανοι και διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δίχως να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, δίχως να σταματήσουν οι διορισμοί των κομματικών δημοσιογράφων στα κρατικά κανάλια και πάει λέγοντας.
Ποιος είναι ο ρόλος σου «πάστορα» Κουβέλη;


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2H5AkjJbe