ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πάνω από 600 αστυνομικοί επιστρέφουν στην φρουρά επωνύμων


Μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για αστυνομική προστασία από επωνύμους που φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, με στρατιές αστυνομικών θωρακίζονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες…
Ήδη,  600 αστυνομικοί επιστρέφουν και πάλι στις φρουρές των VIP, μετά το “διάλειμμα” των λίγων μηνών καθώς είχαν αποδευσμευτεί το τετράμηνο Αύγουστος-Νοέμβριος από τη φύλαξη “ειδικών στόχων” με σκοπό να βγουν στους δρόμους στη μάχη κατά του εγκλήματος.
Στο παιχνίδι της φύλαξης επωνύμων έχουν μπει και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι προσλαμβάνονται μετά τη συνταξιοδότησή τους ως διευθυντών ασφαλείας επιχειρήσεων ή ως επικεφαλής συντονιστών φρουράς.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αίσθηση προκαλεί πως συνολικά 50 πρώην βουλευτές εξακολουθούν να διατηρούν χωρίς να προβλέπεται φρουρά χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις όπως ότι έχουν ψηφίσει τα Μνημόνια και συνεπώς είναι στόχοι.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι φυλάνει δικηγόρο, ο οποίος διετέλεσε υπουργός τη δεκαετία του 1980, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τελείως την πολιτική το 2004!