ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ



   Ο Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Μακρυγιάλου καταγγέλλει τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας θεωρώντας ότι πρόκειται για αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου και των κατοίκων της Πιερίας -και όχι μόνο.

Διαμαρτυρόμαστε για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό.
Βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, τα διόδια ξεκινούν τη λειτουργία τους εδώ τώρα. Αποδεικνύεται περίτρανα η αναλγησία όσων έχουν ήδη αποφασίσει για την τύχη τόσο των κατοίκων της Πιερίας όσο και των εργαζομένων σε αυτήν από τους νομούς που συνορεύουν βορείως με το νομό Πιερίας. Εν τέλει ο μόνος που κερδίζει είναι συγκεκριμένες μεγάλες ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες.
Ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας, στο σημείο που έχει δημιουργηθεί, δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να παρακάμψει μέρος της εθνικής οδού, κάτι που δεν έχει λογική και είναι μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα.
Κανείς από όσους χειρίζονται τα θέματα της ζωής του τόπου μας δεν ενδιαφέρεται για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και κατασκηνώσεων που λειτουργούν στο νομό, που πλήττει όχι μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά και τους απλούς εργαζομένους σε αυτές. Γενικά, ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους στη βιομηχανική περιοχή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός αποτελεί επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά.
Το ίδιο ισχύει και για όσους έρχονται να εργαστούν στο νομό Πιερίας από το νομό Θεσσαλονίκης και να επιστρέψουν αυθημερόν στον τόπο τους. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νομό Πιερίας ερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη είναι από τους πρώτους που πλήττονται άμεσα.
Διαφωνούμε πλήρως με τη λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Αιτούμεθα την άμεση κατάργησή τους και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην τεθεί θέμα λειτουργίας τους και να τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης και τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Μακρύγιαλος, 31/1/2013