ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ : Ιατρική κάλυψη ανασφάλιστων μαθητών από τις δομές του Ν.Σ.Κατερίνης


Κύριε διοικητή, κυρίες και κύριοι μέλη της διοίκησης του Γ.Ν. Κατερίνης


  Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.1.300.000 άνεργοι, 500.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι κι άλλοι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα θύματα των πολιτικών που ακολουθούνται.
 
Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλιση, ο πολιτισμός, τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, η καθαριότητα, οι μεταφορές, σταδιακά διαλύονται, παραδίδονται κομμάτι κομμάτι στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το κέρδος.
  Οι ελληνικές οικογένειες αδυνατούν να καλύπτουν ακόμη και τις πιο βασικές ανάγκες τους. Το βλέπουμε όλοι καθημερινά.
  Ως εκπαιδευτικοί επειδή ζούμε μαζί με τους μαθητές μας τα προβλήματα και τις αγωνίες των οικογενειών τους, νιώθουμε το χρέος να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να μην αφήσουμε τα παιδιά μας αβοήθητα. Θεωρούμε πως το να έχει κάθε παιδί την παιδεία και την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται είναι στοιχείο του πολιτισμού μιας κοινωνίας, στοιχείο της ανθρωπιάς μας.
  Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε μια  ουσιαστική παρέμβαση με τη δική σας συμβολή ώστε να μη διαλυθεί το ελάχιστο κοινωνικό κράτος κι ολοκληρωθεί η διάλυση του κοινωνικού ιστού.

  Ζητούμε για τους ανασφάλιστους γονείς που επισκέπτονται το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα  το τμήμα της Παιδιατρικής
1.    Να μην πληρώνουν το ποσό των 5 ευρώ για τη εξέταση των παιδιών τους
2.    Να μην χρεώνονται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων

  Είμαστε σίγουροι πως η ευαισθησία σας θα συμβάλλει στη μερική αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που υφίσταται αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού.
                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαϊλατζίδου Θεοδοσία              Κουπατσιάρης Αθανάσιος