ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

"ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΤΕ"



Μέσω Βαρκελώνης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο, «ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης» στους συλληφθέντες, στο οποίο διατυπώνονται ευθείες απειλές και περιέχεται η προειδοποίηση ότι «τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε κουφάλες».

Οι συγγραφείς του κειμένου, που συνοδεύεται από φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων που γράφτηκαν στους τοίχους του ελληνικού Προξενείου της Βαρκελώνης, επιτίθενται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης και χαρακτηρίζουν «φασίστα» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρό τους εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπαίνει επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τον οποίο λένε ότι «νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων».
 
Το κείμενο κλείνει με υστερόγραφα στα ισπανικά και τα καταλανικά, τα οποία αναφέρουν: «αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους» και «η αστυνομία δολοφονεί».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ :

"Η λαομίσητη χούντα μιλά για τρομοκράτες. Ο φασίστας ο Δένδιας διατάζει τα σκυλιά του να τους σαπίσουν στο ξύλο. Η τηλεόραση αναπαράγει την κτηνωδία με φόντο τα ξερατά της Τρέμης και του Πρετεντέρη. Ο Κουβέλης νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων. Ο Σαμαράς τσακίζει απεργίες και επιστρατεύει εργάτες. Ο Μιχαλολιάκος φαντασιώνεται πραξικοπήματα και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μαχαιρώνονται και δολοφονούνται. Οι αντιφασίστες βασανίζονται και στα σπίτια μας εισβάλουν πάνοπλοι μισθοφόροι.

Οι τρομοκράτες όμως είμαστε εμείς. Τρομοκράτες, αναρχικά στοιχεία και ληστοσυμμορίτες.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε σπιθαμή ιστορίας στον ολοκληρωτισμό και την τυραννία.Οι παππούδες μας τουφέκιζαν τους ναζί και οι πατεράδες μας ανατίναζαν το ηρεμία-τάξις-ασφάλεια των συνταγματαρχών. Νομοτελειακά λοιπόν το κακό θα τριτώσει.
 
Τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε κουφάλες
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους
Η αστυνομία δολοφονεί.

Την ίδια ώρα χωρίς ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη απομένουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό, πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή τους.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν έρθει ούτε έγγραφες παραγγελίες ούτε οι ίδιοι, ώστε να γίνει πραγματογνωμοσύνη» ανέφερε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης.

Όπως είπε, πάντως, ο κ. Κουτσάφτης «μεταξύ ξυλοδαρμού και βασανισμού υπάρχει τεράστια διαφορά. Άλλο βασανίζω για να προκαλέσω πόνο και άλλο έχω δείρει κάποιον. Αυτό έχουμε την εμπειρία να το διακρίνουμε και είναι η δουλειά μας».





Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2K9hoFjvA