ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ


http://isabellededes.wordpress.com

Μέχρι στιγμής έχουμε τις καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα διόδια Αιγινίου με την παρουσία κατοίκων στο σταθμό διοδίων μέρα-νύχτα, κάποιες αναφορές σε τηλεοπτικά κανάλια προπαντός τοπικά, κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές και μια διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης… αναμένεται η μεγάλη συγκέντρωση στις 10 Μαρτίου στην Κατερίνη που όλο και πιο πολύ ακούγεται ως την εκδήλωση διαμαρτυρίας της τελευταίας ελπίδας..
 Η εταιρία μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα να φοβάται .. Απλώς περιμένει να κουραστούμε και σιγά-σιγά να πάμε πίσω στα σπίτια μας..
 Θα ήθελα να προτείνω κάτι.. Ίσως το έχετε σκεφτεί, ίσως το έχετε ήδη δρομολογήσει,ίσως να θεωρήσετε αυτήν την πρόταση μη πραγματοποιήσιμη ή ακόμα ανόητη.. Δεν πειράζει, ας την διατυπώσω και ίσως να μην οδηγήσει σε τίποτα, ίσως να αποτελείται τα θεμέλια ενός καινούριου πολέμου εναντίον των διοδίων..
 Προτείνω λοιπόν να ανοίξουμε 2 άλλα μέτωπα…
 Η εταιρία έκανε μία επένδυση και περιμένει να βγάλει πολλά λεφτά από τα διόδια…
Βλέποντας πόσο αυξήθηκε η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων στο Αιγίνιο ( με όποιες συνέπειες κακές ή καλές συνεπάγονται για τον τόπο μας, όπως ανέλυσα σε προηγούμενο άρθρο) και ξέροντας πως τόσο πιο πολλά φορτηγά επιλεγούν την παράκαμψη τόσο πιο πολλές είναι οι χρηματικές απώλειες του σταθμού διοδίων, προτείνω να βοηθήσουμε τους οδηγούς να προτιμήσουν την παράκαμψη ..
Για παράδειγμα, παρόλο που οι πιο πολλοί έχουν GPS, δεν θα έβλαπτε αν υπήρχαν ταμπέλες του στυλ “ Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια ”όπως έχει στην Κόρινθο για να πάμε στην Πάτρα. Στο κόμβο της Μεθώνης τοποθετήθηκε μια πρόσφατα, αλλά δεν είδα μέσα στο Αιγίνιο καμία μέχρι στιγμής.
Θα μπορούσαμε επίσης να μοιράσουμε χάρτες για τις παρακάμψεις με τα ενημερωτικά φυλλάδια που δίνουμε στους οδηγούς όταν σηκώνουμε τις μπάρες μια φορά την ημέρα ή ακόμα να ανεβάσουμε τους χάρτες στο διαδίκτυο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για να βοηθήσουμε τους ξένους οδηγούς..
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αρκεί να το σκεφτούμε λίγο ..

Το δεύτερο μέτωπο είναι νομικό… Αν δεν έχουν γίνει ήδη, θα έπρεπε να αναγκάσουμε τις εταιρίες των διοδίων να ολοκληρώσουν το έργο για το οποίο πληρώνουμε διόδια..
Οι δρόμοι να γίνουν σωστοί ( πάρκινγκ πιο συχνά,…) Η σήμανση να είναι άψογη ( πινακίδες σωστές, γραμμές στο οδόστρωμα να φαίνονται τις βροχερές νύχτες….) και επιτέλους να τελειώσει αυτός ο δρόμος ΘΕΣΣΑΛΟΩΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ !!! ( από το 1987 που ήρθα, όλο για το αυτοκινητόδρομο αυτό ακούω και ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο δεν βλέπω !! )
Έλεος πια ! Να μην μπορούμε να φτιάχνουμε ένα τούνελ στα Τέμπη σε 26 χρονιά !!!
Θα μου πείτε ότι εδώ παίζονται άλλα συμφέροντα…. Και αυτή τη δικαιολογία τη βαρέθηκα!!!!
Να πληρώσω για έναν ολοκληρωμένο δρόμο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές …ΝΑΙ
Να πληρώσω για κάτι ημιτελές για να πλουτίσουν κάποιοι … ΟΧΙ
Και δεν θα έπρεπε κανείς από εμάς να συμφωνήσει να πληρώσει για ένα ημιτελές δρόμο, όπως δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε για ένα ελαττωματικό προϊόν !!!!!

ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ