ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία


«Έρχεται μια ακόμη κακοκαιρία που θα επηρεάσει κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η μετεωρολόγος, Χρυσούλα Πέτρου και διευκρινίζει: «Θα έχουμε ένταση των φαινομένων, από τα δυτικά από απόψε Σάββατο, τα οποία αύριο, Κυριακή, θα επεκταθούν στα νότια και τα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η Αττική αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία από αύριο τα ξημερώματα και έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οπότε τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα»
 Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία
Όπως μπορείτε να δείτε τους χάρτες τις ΕΜΥ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το βράδυ και αναμένεται τα φαινόμενα να εξασθενίσουν το μεσημέρι της Κυριακής. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Αττική.
 Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Αναλυτικά, το δελτίο, που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέρει:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από τις βραδινές ώρες αύριο Σάββατο, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία, μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3-3-2013), θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης και της Αττικής), την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και, από το μεσημέρι, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Επίσης, θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο, αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ, την Κυριακή και από τα βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Τέλος, χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.