ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κατερίνη, 13  - 3 - 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                    Αρ. Πρωτ.: 96724 (594) οικ.  
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
 

Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη,  δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί και φέτος προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες, σύμφωνα και με τις αρ. πρωτ. 8845/05-3-2013 και 8846/05-3-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζονται ως εξής:
1.  Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα  8.00΄ της 23ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2013.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

3. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Όπου είναι δυνατόν, μπορούν να οργανωθούν αναπαραστάσεις από σκηνές του Αγώνα, σε αίθουσες των σχολείων ή σε άλλους χώρους, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, με φροντίδα των Δ/ντών των σχολείων.
Ώρα 11.30΄  
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου, Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), Προσκόπων, Συλλόγων και Σωματείων.

        4. Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
       Ώρα 19.00΄
       Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί Μουσικό Αφιέρωμα στο ’21 με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια των Ελλήνων». Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

5. Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

       α. Ώρα 07.00΄
            Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.

β.  Ώρα 07.00΄ - 08.00΄
      Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου              Κατερίνης.

γ.  Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία.
            Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Παρθενόπη Ναβροζίδου, Διοικητικός Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.


δ.  Ώρα 11.40΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,  Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 ε.  Ώρα 12.00΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων,  Συλλόγων.


ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο της κατάθεσης,  τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και  να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης. Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ Γεώργιος Φυδάνογλου και Γεώργιος Μίχος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Η Δ/νση Αστυνομίας παρακαλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τάξης.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                      ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


1. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
 Ώρα 11.30΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Γεωργάκη Ολυμπίου, (πλατεία Ελευθερίας, αρχή Γ. Ολυμπίου) των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Συλλόγους και Σωματεία.
Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση  και το
 4ο ΓΕΛ Κατερίνης για την Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.15΄ (Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013).
Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται ο καθηγητής Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Μπαλογιάννης Γεώργιος..
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης.

        2. Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
       α. Ώρα 19.00΄
       Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί Μουσικό Αφιέρωμα στο ’21 με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια των Ελλήνων». Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

3. Δευτέρα  25 Μαρτίου 2013

α.  Ώρα 10.55΄
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Πριν την παρέλαση θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.      

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης και βοηθούς τους κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε  τετράδες.


Οι τελετάρχες θα καθορίσουν  τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2351351261 (Γρ.  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας).

                                                                                                  

                                                                                        Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
                                                                                           Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
                                                                                              Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.