ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


  

  Ακόμη μία ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού κατέληξε στην βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής και στη σύλληψη του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο και του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Δανιηλίδη.
Η σύλληψη αυτή εξόργισε τον κόσμο και μετά από πιέσεις και με το φόβο να μην γίνουν μεγαλύτερα επεισόδια η αστυνομία σε συνεννόηση με τους ανωτέρους τους, άφησαν ελεύθερους τους συλληφθέντες.   
 Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αιγινίου και η ελεύθερη διέλευση των οδηγών για περίπου μιάμιση ώρα είχαν ολοκληρωθεί, κατά την αποχώρηση των κατοίκων με την συνοδεία των δυνάμεων καταστολής οι άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν βίαια τον δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο με άνωθεν εντολές.
Ειρηνικά ξεκίνησε η διαμαρτυρία ειρηνικά πήγαινε να τελειώσει αλλά για εκφοβισμό έπρεπε να γίνουν και οι συλλήψεις. Ο αγώνας των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας έχει διάρκεια εξήντα τρεις μέρες και συνεχίζεται γιατί είναι ορατά τα αποτελέσματα της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου.
 Επαγγελματίες με ψαροταβέρνες στις τουριστικές περιοχές Μεθώνης, Μακρυγιάλου και  Πύδνας  είναι σε απόγνωση ,προσπαθούν να μην κλείσουν οριστικά  τις από χρόνια παραδοσιακές τους οικογενειακές  ταβέρνες.
  Η συντονιστική επιτροπή κατά των διοδίων Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, προανήγγειλε διοργάνωση μεγάλης συναυλίας απελευθέρωσης διοδίων το Σάββατο 13-4-13.