Κοτόπουλο με κριθαράκι και φρέσκα λαχανικά
Συνταγη για 4 ατομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο κομμένα σε λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι νερό
4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε τέταρτα, στη συνέχεια, να κοπούν σε φέτες σταυρωτά
4 ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα και σε φέτες
1 μέτρια πιπεριά, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κριθαράκι και το ζωμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε το φαγητό μας και το σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή έως ότου το μεγαλύτερο μέρος του υγρού απορροφηθεί.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το νερό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τη πιπεριά. Όταν το φαγητό μας πάρει μια βράση καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι η πιπεριά να είναι τραγανή και το κριθαράκι μας μαλακώσει.
Καλή Όρεξη!
Συνταγη για 4 ατομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο κομμένα σε λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι νερό
4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε τέταρτα, στη συνέχεια, να κοπούν σε φέτες σταυρωτά
4 ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα και σε φέτες
1 μέτρια πιπεριά, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κριθαράκι και το ζωμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε το φαγητό μας και το σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή έως ότου το μεγαλύτερο μέρος του υγρού απορροφηθεί.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το νερό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τη πιπεριά. Όταν το φαγητό μας πάρει μια βράση καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι η πιπεριά να είναι τραγανή και το κριθαράκι μας μαλακώσει.
Καλή Όρεξη!