ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Γιαννάκης: "Παρακίνησε όλη την Ελλάδα ο Νίκος..." ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ



Στη συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (6/5) η αποστολή της Λιμόζ για το σημερινό  φιλικό παιχνίδι με τον Άρη προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
"Σήμερα είναι η πιο ωραία στιγμή γιατί θεωρώ πως είναι μία μέρα που ξεκινάει μία τεράστια γιορτή που παρακίνησε όλη την Ελλάδα. 
Ο Νίκος παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης είναι η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ερχόμενος εδώ για να συμμετάσχω μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω. Ίσως μία σπίθα σαν το αυριανό παιχνίδι να δώσει μία ώθηση στο μπάσκετ.
 Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να αγαπάνε όλοι οι Έλληνες μία ομάδα και ένα χρώμα. Εκείνη η παρέα, με πρωτοπόρο τον Νίκο το κατάφερε. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ", είπε αρχικά ο τεχνικός της Λιμόζ.

Όσο για την καθυστέρηση που υπήρξε στο να τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, ο "Δράκος" ανέφερε: "Νομίζω ότι ο Νίκος κάθε μέρα γιόρταζε όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει το μπάσκετ. 
Όλοι τον θυμούνται παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τον έβλεπε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όλο αυτό βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ να βιώσει πολλές επιτυχίες. Θέλω να πιστεύω πως μία τέτοια στιγμή θα τον κάνει ακόμα πιο περήφανο γι αυτά που έχει κάνει.
Το Αλεξάνδρειο έχει πείσει όλους τους Ευρωπαίους πως μπορούν με σκληρή δουλειά και πείσμα να γράψουν ιστορία. Ο Άρης έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. 
Πολύς κόσμος γνώρισε το μπάσκετ βλέποντας τον Άρη και τον Νίκο. Η μεγαλύτερη γιορτή για τον ίδιο είναι ότι ο κόσμος τον θυμάται και θα τον θυμάται για πάντα".
Για να καταλήξει λέγοντας πως: "Το να ονομαστεί το Αλεξάνδρειο σε "Νίκος Γκάλης" είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Η παρουσία του Νίκου είναι μία καθημερινή παρακίνηση για το μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα".
Να σημειώσουμε ότι η Λιμόζ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τις στη Γαλλική Λίγκα και θα προπονηθεί στη Μίκρα. Ο Άγγελος Τσάμης δεν ακολούθησε την αποστολή της γαλλικής ομάδας, διότι είναι τραυματίας.