Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1/2 κιλό ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένα σε 12 χοντρά φιλετάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουερ (corn flour)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλάδο πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε τα φιλετάκια για 5-6 λεπτά, γυρίζοντας τα μία με δύο φορές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα φιλετάκια. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κορν-φλάουερ. Ρίχνουμε το μίγμα με το κορν-φλάουερ στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα χοιρινά φιλετάκια με τη σάλτσα και τα ζυμαρικά.
Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1/2 κιλό ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένα σε 12 χοντρά φιλετάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουερ (corn flour)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλάδο πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε τα φιλετάκια για 5-6 λεπτά, γυρίζοντας τα μία με δύο φορές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα φιλετάκια. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κορν-φλάουερ. Ρίχνουμε το μίγμα με το κορν-φλάουερ στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα χοιρινά φιλετάκια με τη σάλτσα και τα ζυμαρικά.
Καλή Όρεξη!