ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!



Σαλάτα με διάφορα λαχανικά και ξηρούς καρπούς μακαντέμια

Συνταγή για 6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
120γρ. ξηροί καρποί μακαντέμια
1/2 αγγούρι, χωρίς τη φλούδα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κινεζικο λάχανο μόνο το σκληρό μέρος, χοντροκομμένο
1/2 βολβό φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 πράσινο μήλο χωρίς τη φλούδα και ψιλοκομμένο
1 φρέσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ ( γαλλική σάλτσα)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Λίγο χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε τα κόκκινα κρεμμύδια και την κόκκινη πιπεριά σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Βάζουμε τα μακαντέμια σε ένα μικρό ταψί και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά ταυτόχρονα με τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί με τα μακαντέμια μόλις πάρουν ένα ροδαλό χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς ενώσω συνεχίζεται το ψήσιμο των υπολοίπων υλικών. Αφού κρυώσουν εντελώς τα ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε το αγγούρι σε τέταρτα κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μέρος και το βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα μας (φρέσκα κρεμμυδάκια, το κινέζικο λάχανο , τα μακαντέμια, το μήλο, το φρέσκο μαρούλι και το φινόκιο).

Για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι. Ανακινούμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακινούμε πάλι.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια και τα πιπέρια από το φούρνο και τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλατιέρα. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα μας με φρέσκο ψωμί και καλή όρεξη!