ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν παχαίνουν αλλά…


Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της θεωρίας «τα ηλεκτρονικά παιχνίδια παχαίνουν επειδή σε καθηλώνουν», ωστόσο... σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ οι παίκτες τους διαθέτουν σώμα πολύ καλύτερο του μέσου όρου.

Πρόσφατα έγινε μία μεγάλη διαδικτυακή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 7.000 παίκτες του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «EverQuestII» οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που είχαν συντάξει ειδικοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «JournalofComputer–Mediated Communication», ο μέσος όρος του δείκτη μάζας σώματος των παικτών μόλις που ξεπερνούσε το 25 δηλαδή αντιπροσώπευαν το ιδανικό βάρος, όταν ο ίδιος αριθμός στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχεται σε 28, δηλαδή είναι υπέρβαροι.

Τα τελευταία χρόνια η αύξηση των χρηστών ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι δραματική, γι’ αυτό οι ειδικοί επιχειρούν με διάφορες μελέτες να προσεγγίσουν και να αποκρυσταλλώσουν τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα από τη χρήση τους.

Και μπορεί με την εν λόγω μελέτη να έχει γίνει μία προσέγγιση κατάρριψης του μύθου της παχυσαρκίας, ωστόσο, αξιολογώντας την ψυχική και συναισθηματική διάθεση των παικτών έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση NewScientist, αναφέρει πως εκδηλώνουν κατάθλιψη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που εμφανίζεται στο γενικό πληθυσμό.
tanea.gr