ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

8 fashion tips –and- tricks για να δείχνεις πιο ψηλή

Όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε γεννηθεί όλες με αναλογίες μοντέλου. Παρόλα αυτά, μπορούμε να τονίσουμε ή να κρύψουμε τις ατέλειες του σώματός μας με έξυπνες στιλιστικές επιλογές. Δες λοιπόν πως μπορείς με τα κατάλληλα υφάσματα, σχέδια και χρώματα ρούχων να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση επιπλέον ύψους.
1. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σαφώς είναι μία λύση. Δεν αρκεί όμως να φορέσεις απλά ένα ψηλό παπούτσι, αφού μετράει και το είδος ή το χρώμα του παπουτσιού. Εάν θέλεις λοιπόν να δείχνουν πιο μακριά τα πόδια σου, προτίμησε minimal πέδιλα κοντά στις αποχρώσεις του δέρματος και απόφυγε τις υπερβολές, όπως πολλά κορδόνια, στρας, λουριά που δένουν στον αστράγαλο ή κοντά μποτάκια.

2. Τα ψηλόμεσα ρούχα, όπως τα παντελόνια και οι φούστες σε ίσια γραμμή, εκτός ότι είναι πολύ στη μόδα, βοηθούν και τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά. Αντιθέτως τα χαμηλοκάβαλα, τα παντελόνια μέχρι το γόνατο ή τα πολύ φαρδιά στην περιφέρεια προσθέτουν όγκο και αφαιρούν ύψος.

3. Δείξε λίγο πόδι την επόμενη φορά που θα φορέσεις μάξι φούστα ή φόρεμα, επιλέγοντας ρούχα με βαθύ σκίσιμο στο πλάι που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ύψους.

4. Δώσε προσοχή στο σχέδια και στα σχήματα του υφάσματος. Οι κάθετες, αλλά και οι διαγώνιες γραμμές κάνουν το σώμα να δείχνει πιο μακρύ και αδύνατο. Οι οριζόντιες από την άλλη φαρδαίνουν και προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα. Επίσης, οι μπλούζες και τα φορέματα με μεγάλο άνοιγμα V στο στήθος κάνουν το λαιμό σου να δείχνει πιο μακρύς και προσθέτουν μήκος στο πάνω μέρος του σώματος.

5. Ένα άλλο κόλπο για να δείχνεις ψηλή είναι να μην κουμπώνεις το σακάκι, jacket ή blazer που φοράς. Γι' αυτό αν προσέξεις και οι πιο κοντοί άνδρες συνήθως κυκλοφορούν με ξεκούμπωτο σακάκι και όχι μόνο γιατί νιώθουν πιο άνετα έτσι.

6. Τα σωστά αξεσουάρ παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Τα μακριά κολιέ δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μακρύ λαιμού, ενώ αντιθέτως τα chockers όσο χαριτωμένα και να είναι κόβουν τον λαιμό στη μέση και τον κάνουν να δείχνει πιο κοντός. Επίσης, ένα καπέλο μπορεί να προσθέσει επιπλέον ύψος και να χαρίσει μία πιο ενδιαφέρουσα πινελιά στο look.

7. Η μονοχρωμία στα ρούχα δημιουργεί την εικόνα μίας ενιαίας, μακριάς γραμμής και πιο αδύνατης σιλουέτας. Επίσης τα σκούρα χρώματα, όπως μαύρα, γκρι, μπλε αδυνατίζουν και ψηλώνουν το σώμα.

8. Τέλος, απόφυγε τις φαρδιές ζώνες, αφού κόβουν τη σιλουέτα στη μέση και τραβούν όλη την προσοχή στις σωματικές του ατέλειες, στην προκειμένη περίπτωση στην έλλειψη ύψους.
faysbook.gr