ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Προβολή του Τσάι Ολύμπου από τους καλλιεργητές με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  5 Ιουλίου  2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       








Σ.Μαυρίδου: Αξιοποιούμε με κάθε τρόπο δράσεις που έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα

Δ.Ρουκάς: Η πρώτη Βεβαίωση Καταλληλότητας σε τοπική  επιχείρηση για τυποποίηση και διακίνηση ιδιοπαραγόμενου Τσάι Ολύμπου με βάση τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ




Μετά την ορεινή ποδηλασία που πραγματοποιήθηκε στη Σφενδάμη, αυτή την φορά  δροσερό ισοτονικό ρόφημα από Τσάι Ολύμπου με  μέλι Πιερίας,  προσφέρθηκε κατά τον τερματισμό, στους αθλητές που συμμετείχαν στο 10ο  Olympus Marathon,  που πραγματοποιήθηκε στον Όλυμπο.


Πάνω από 600 αθλητές απ όλο τον κόσμο απόλαυσαν ένα πραγματικά "θεϊκό" ρόφημα,  που προσέφεραν  καλλιεργητές τσαγιού της Πιερίας. Το δροσιστικό ρόφημα από Τσάι Ολύμπου είχαν την χαρά να γευτούν  και  εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου κατά τον τερματισμό του 10ου Olympus Marathon. Στους αθλητές πέρα από το ρόφημα κατά τις απονομές που ακολούθησαν,  προσφέρθηκαν και ανθοδέσμες από Τσάι Ολύμπου.


“Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στηρίζει πάντα διοργανώσεις και εκδηλώσεις, που μπορούν να αποτελέσουν το μέσο προβολής  του ευλογημένου τόπου μας και των αγαθών της εύφορης Πιερικής γης. Με συνεργασία και οργάνωση αξιοποιούμε με κάθε τρόπο,  δράσεις που έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και το μυθικό βουνό των Θεών. Η Π.Ε.Πιερίας,  από τη θέση του συνδιοργανωτή,  επιχείρησε να συμβάλλει και μέσα από αυτή  τη διοργάνωση στην προώθηση του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Μαυρίδου.





«Χαρήκαμε που οι αθλητές και οι επισκέπτες δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν από το ρόφημα και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν οι καλύτεροι  διαφημιστές του προϊόντος  μας  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε η κ. Τάνια Φυσικοπούλου, βιοκαλλιεργητής του Τσάι Ολύμπου ενώ στη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την προβολή τόσο της καλλιέργειας όσο και της διάθεσης του Τσάι Ολύμπου,  αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Κωστόπουλος, επίσης  βιοκαλλιεργητής, που χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία των καλλιεργητών Τσάι Ολύμπου στο Olympus Marathon.



Δυνατό σήμα κατατεθέν αποτελεί για την Πιερία και το Τσάι Ολύμπου, σύμφωνα με τον  Επιστημονικό Συνεργάτη  της Π.Ε. Πιερίας,  κ Δημήτρη Ρουκά. Άλλωστε,  ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας χορήγησε Βεβαίωση  Καταλληλότητας σε τοπική επιχείρηση τυποποίησης Τσάι Ολύμπου,  μετά από επιτόπιο έλεγχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ο νόμιμος τρόπος τυποποίησης και διακίνησης του βοτάνου.




Οι αθλητές που ξεκίνησαν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και αφού διέσχισαν 21 χιλιόμετρα -μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου- έφτασαν  ως τα 2780 μέτρα και  επέστρεψαν στην πόλη του Λιτοχώρου,  τερματίζοντας στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου, όπου και ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα.