ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνταγή καλοκαιρινή

Σουτζουκάκια ψητά, γιαουρτλού και σαλάτα με ψητές ντομάτες 
Υλικά...
 1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο από τη μηχανή 500 γρ. κιμάς αρνίσιος 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 1 φλ.
τσαγιού φρυγανιά 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.
πάπρικα 1 κ.σ.
κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν) 1/4 κ.γλ.

κύμινο αλάτι 

Για το γιαουρτλού:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γλ.
πάπρικα 3 κ.σ.
ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ.
αλάτι 

Για τη σαλάτα με ψητές ντομάτες: 
6 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 κ.σ.

μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ.
πάπρικα 5-6 κ.σ.
ελαιόλαδο λίγο αλάτι 

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια.

Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά ε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει.

Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα.

Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες ας, να γίνουν πλακέ.

Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι ε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ε γιαουρτλού και σαλάτα ε ψητές ντοάτες. Για το γιαουρτλού: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Για τη σαλάτα ε ψητές ντομάτες: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε ε αλάτι.

Τις ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄.

Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεμμύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

vivanews.gr