ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέντε οι «δεξαμενές» των απολύσεων στο Δημόσιο


Τις πέντε «δεξαμενές» των απολύσεων ξεκαθάρισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «οι συμφωνημένες από πέρυσι υποχρεωτικές αποχωρήσεις των δημόσιων υπαλλήλων θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από τις συγκεκριμένες κατηγορίες»
-Πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.
-Πλαστά δικαιολογητικά με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας.
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
- Οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνιζαν στην aftodioikisi.gr ότι σε αποχώρηση από το δημόσιο θα οδηγηθούν υπάλληλοι που εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας μόνο αν οι υπόλοιπες 13.000 από τις 15.000 απολύσεις (αφαιρούνται οι 2.000 της ΕΡΤ) της μνημονιακής δέσμευσης μέχρι το τέλος του 2014 δεν καλυφθούν από τις παραπάνω κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση της συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας είναι δυνατόν να απολυθούν έως 11.000 από του, συνολικά, 25.000 «διαθέσιμους».