ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


   Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή χρονιά, με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα και επιτυχίες.

Ο Δήμος Κατερίνης επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η σημερινή οικονομική συγκυρία να έχει τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να κρατήσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η έναρξη εργασιών κατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία, θα συμβάλει στην αναγνώριση των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους και την κοινωνική τους ένταξη. Παράλληλα, η ολοκλήρωση κατασκευής των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων θα αναβαθμίσει την σχολική κτιριακή υποδομή, την ποιότητας ζωής στο Δήμο Κατερίνης και θα δώσει λύση σε στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών.

Με αισιοδοξία, συνεργασία και συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης, ώστε στο νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία.