ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταγή: Μοσχαράκι με καρότα και κόλιανδρο

Μια απλή συνταγή που μπορεί αν θρέψει όλη την οικογένεια. Γεμάτη αρώματα αλλά και θρεπτικά συστατικά μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά για 4 μερίδες

Προετοιμασία: 15’
Χρόνος βρασμού: 2.45’

2 κότσια από μοσχαράκι με το ψαχνό τους
2 κρεμμύδια
1 κιλό καρότα
3 σκελίδες σκόρδο χωρίς την πράσινη ουρίτσα, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ματσάκια σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουταλάκι καφέ θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
2 γαρύφαλλα
2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο τριμμένο
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα κότσια σ’ ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο grill για 15’ λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρυπάμε με ένα γαρύφαλλο το καθένα.

Πλένουμε το σέλινο. Πλένουμε τα καρότα και τα ξύνουμε ελαφρά.

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τα κότσια και προσθέτουμε 2 καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, 2 από τις 3 σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, τη δάφνη και ½ κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό κατά προτίμηση. Καλύπτουμε με κρύο νερό όλα τα υλικά και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρούμε τον αφρό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 ½ ώρες.

Τρίβουμε τα υπόλοιπα καρότα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Αφού βράσουν τα κότσια και γίνουν τρυφερά, παίρνουμε από το ζωμό τους 3/4 ποτηριού.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδου, τα τριμμένα καρότα, το κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3’ λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό του κρέατος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 5’ λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην πιατέλα σερβιρίσματος και στο κέντρο θα βάλουμε τα κότσια στραγγισμένα, Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με μουστάρδα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

flowmagazine.gr