ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά τσιπς με αλάτι και ξύδι που δοκίμασες ποτέ!

Τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά τσιπς πατάτας με θαλασσινό αλάτι και ξύδι που δοκίμασες ποτέ!
Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με θαλασσινό αλάτι και ξύδι για να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία στο σπίτι.
Τι θα χρειαστείτε (6-8 μερίδες)
* 5 μεσαίες πατάτες
* Λάδι (για το τηγάνισμα)
* Θαλασσινό αλάτι
* 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι σε σκόνη
Πληροφορίες: Ξύδι σε σκόνη θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων.
Πως θα τα φτιάξετε
* Κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες πάχους 2 χιλιοστών. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε και επαναλάβετε 2 φορές.
* Εν τω μεταξύ, ρίξτε το λάδι στο τηγάνι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι τη μέση.
* Τηγανίστε τις πατάτες, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Ρίξτε τέλος από πάνω μια γερή δόση από θαλασσινό αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε σκόνη.
Διατροφικές πληροφορίες (1 μερίδα)
Θερμίδες 192.5 kcal
Λιπαρά 9,3 g
Υδατάνθρακες 26 g
Πρωτεΐνες 2,5 g