ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ:     Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Αναπληρωτές στα Ολοήμερα Σχολεία


          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
         Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , πιστή στο «έργο» που ξεκίνησε , συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα σε καθημερινή βάση:
       Αποσπάσεις  όχι με βάση τα μόρια αλλά με το διαχωρισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε πλεονασματικές και μη, ελάχιστες- και σε άλλες ειδικότητες μηδενικές- αποσπάσεις (ΠΕ06..) και τελικά, αναγκαστική μετακίνηση των συναδέλφων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, μακριά από τις οικογένειες τους , αντιμετωπίζοντας τους ως αντικείμενα «διασκορπιστέα ανά την ενδοχώρα».
       Και το επιστέγασμα όλων αυτών, η πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων… στις ίδιες θέσεις απ’ όπου
οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί με χρόνια υπηρεσίας απομακρύνθηκαν!!
     Ακόμη και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι το Υπουργείο εμπαίζει μονίμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και προσπαθεί να εφαρμόσει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» .



      Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε άρση των άδικων και αντι-εκπαιδευτικών αυτών ενεργειών και να    αντιληφθεί ότι δεν ασχολείται με αριθμούς, αλλά  με πρόσωπα υπαρκτά, με λειτουργούς που έχουν δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία.


                                                  Για το Δ.Σ.

      Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

            Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή