ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο – Ψάχνουν ακόμη τους δύο αγνοούμενους από την Παρασκευή [εικόνες]

Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο – Ψάχνουν ακόμη τους δύο αγνοούμενους από την Παρασκευή [εικόνες]
Σοκ προκαλεί η κατάσταση ενός από τους πιο γνωστούς τουριστικούς παραδείσους της Ελλάδας. Η Ρόδος μετράει ανεπανόρθωτες ζημιές, δεκάδες καταστήματα και εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και 140 κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Κυρίως όμως μετράει δύο νεκρούς και δύο αγνοούμενους. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρωτόγνωρη καταιγίδα της Παρασκευής, η οποία δεν άφησε τίποτα όρθιο.
Οι πυροσβέστες δεν σταμάτησαν λεπτό να προσπαθούν να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις προσπάθειές τους δυσκολεύει το γεγονός ότι υπάρχουν σημεία που το ύψος του νερού είναι πολύ μεγάλο. Την ίδια ώρα, δυνάμεις και μέσα του στρατού συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων.
Η φονική θεομηνία κράτησε μόλις για δύο ώρες την Παρασκευή το μεσημέρι, ωστόσο ήταν αρκετή ώστε να μετατρέψει σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της Ρόδου. Στην οδό Ηρακλειδών στην Ιαλυσσό το ύψος του νερού έφτασε το μισό μέτρο, ενώ αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή.
Το πρωί του Σαββάτου το νησί έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, με τους κάτοικος να καταγγέλλουν ότι τα ρέματα δεν είχαν καθαριστεί, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζωές. Πρόκειται για μια 30χρονη δασκάλα που ήταν από την Παρασκευή αγνοούμενη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με έναν 50χρονο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά βρέθηκε νεκρή νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα σωστικά συνεργεία στην παραλία Κρεμαστή. Ο 50χρονος αγνοείται ακόμη. Μία ακόμη γυναίκα που δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα της βρέθηκε νεκρή αργά χθες το βράδυ στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή. Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ένας 63χρονος που φέρεται να είναι σύζυγός της.
Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έπεσαν στη Ρόδο 174 χιλιοστά βροχής, μέσα σε δώδεκα ώρες 137 χιλιοστά, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο μέσος όρος της μηνιαίας βροχόπτωσης είναι 94 χιλιοστά. Πλέον, έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα από τη βροχόπτωση στο κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε δρόμους οικισμών.
Φωτογραφία: Eurokinissi