Η μηλόπιτα είναι από τις κλασικές επιλογές σπιτικού επιδόρπιου και μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.
Βέβαια η μηλόπιτα είναι και από τις πιο «πολυφορεμένες» συνταγές επομένως, τι το διαφορετικό μπορεί να δοκιμαστεί πλέον; Η συγκεκριμένη συνταγή που σας παρουσιάζουμε είναι μηλόπιτα με ένα κρυμμένο στρώμα κονιάκ κάτω από τις χρυσές φέτες των μήλων το οποίο ανυψώνει τη γεύση και τρελαίνει τη γλώσσα σας. Ακόμα η γέμιση εμπλουτίζεται διακριτικά με σαντιγί κάνοντας το επιδόρπιό σας ακόμα πιο ελαφρύ στον ουρανίσκο.
Η συνταγή είναι η εξής:
1 και 3 / 4 κιλά μήλα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
1/3 φλυτζάνι συν 1/2 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε κομμάτια
1 και 1/2 κουταλιές της σούπας ζελέ μήλου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος διατηρημένα στην απλή ψύξη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας Κονιάκ
Ανοίγετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη και στη συνέχεια, μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μεγάλο ταψί . Στη συνέχεια, βάλτε το ταψί με τη ζύμη για 3 λεπτά στο ψυγείο .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 425 ° F.
Ενώ η ζύμη είναι κρύα , ξεφλουδίστε τα μήλα και στη συνέχεια κόψτε τα κομμάτια του φρούτου. Αναμείξτε τις φέτες με το χυμό λεμονιού και 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη.
Βγάλτε τη ζύμη από το ταψί και ανοίξτε τις άκρες της ζύμης ώστε να είναι επίπεδη
Απλώστε πάνω τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι, διπλώστε τη ζύμη πάνω από τα μήλα μέχρι ένα σημείο – το κέντρο δεν πρέπει να καλύπτεται. Βουτυρώστε τα μήλα και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο ταξί με τη 1/2 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη.
Ψήστε το ταψί μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσή και τα μήλα να είναι ακόμα τρυφερά – για 0 έως 45 λεπτά.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι , κάντε το μήλο πουρέ και αναμείξτε το με κονιάκ σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σερβίρετε τη μηλόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου με τη γαρνιτούρα από το κατσαρολάκι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!