ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερις απλοί τρόποι για να καταλάβετε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο

keik-symvoules-570.jpg
Ένα στεγνό κέικ το οποίο χαλάει αμέσως μόλις το πειράξεις με το πιρούνι σου δεν είναι και ό,τι περίμενες με ανυπομονησία.
Η τελειότητα στην κουζίνα είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεται. Χρειάζεται πειθαρχία, πολλές δοκιμές και μια καλή συνταγή.
Αν λοιπόν επιθυμείτε το τέλειο αποτέλεσμα για το κέικ σας, τότε ακολουθήστε πιστά τις παρακάτω τέσσερις χρυσές συμβουλές για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο:
1. Όταν ξεκολλάνε οι άκρες: Το κέικ είναι συνήθως έτοιμο όταν οι άκρες του αρχίζουν να αποκολλούνται από το ταψί. Οι εξωτερικές γωνίες θα μοιάζουν στεγνές και θα μπορείτε να διακρίνετε ένα κενό ανάμεσα στο κέικ και το ταψί σας.
2. Όταν το κέικ σας φαίνεται μαλακό: Το κέντρο του κέικ θα πρέπει να είναι μαλακό αν πιέσετε λίγο με το δάχτυλό σας. Μάλιστα πολλοί σεφ λένε ότι το κέικ είναι έτοιμο όταν είναι τόσο απαλό ώστε μπορείτε να κοιμηθείτε πάνω του!
3. Όταν το tester σας βγαίνει καθαρό: Από τις πιο παλιές δοκιμές για να καταλάβει κανείς αν το κέικ του είναι έτοιμο, είναι το tester ή κοινώς το μαχαίρι που θα μπει μέσα για να δείτε αν το κέικ σας είναι ψημένο.
4. Πάρτε την εσωτερική θερμοκρασία: Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, τότε σας μένει να πάρετε τη θερμοκρασία του κέικ σας.
Αν πάλι αποτύχετε και ψήσετε λιγότερο το κέικ σας να θυμόσαστε, ότι καλύτερα να είναι υγρό παρά στεγνό! Καλή επιτυχία!