ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΔΑΠ ΜΕΘΩΝΗΣ


   Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  Μεθώνης, το οποίο ξεκίνησε την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τη λειτουργία του και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής  Ζωής». Τα εγκαίνια τέλεσαν οι ιερείς π. Γεώργιος Μαλιάρας, π. Χρήστος Παπαϊωάννου, π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος  και  παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Λαγδάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ιωάννης Μπιτσιάνης,  Νικόλαος Μεταλλίδης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεθώνης Ελευθερία Παπά και Ν. Αγαθούπολης Καλλιόπη Κακούλα,  οι Πρόεδροι  του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεθωνιωτών, του Συλλόγου «Κυψέλη Εθελοντισμού», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγάθωνες» Ν. Αγαθούπολης, η Γραμματέας του Συλλόγου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Μακρυγιάλου Μαρία Ναβροζίδου, κάτοικοι της περιοχής και  μαθητές σχολικής ηλικίας που φοιτούν  στο ΚΔΑΠ με τους γονείς και κηδεμόνες τους.
 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού  Δημήτριος Χλεμές στο χαιρετισμό του αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελου Πολύζου, ο οποίος απουσίαζε λόγω άλλων υποχρεώσεων, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη διαδικασία ένταξης της νέας δομής και τη λειτουργία όλων των δομών κοινωνικής μέριμνας που υπάρχουν στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού. «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, ανέφερε μεταξύ άλλων, αφού προσθέτουμε ακόμη ένα λιθαράκι στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο μας. Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διέρχεται  η πατρίδα μας, η  τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιοποιεί όλες τις θεσμικές δυνατότητες  και να συντελεί στη δημιουργία δομών που στοχεύουν στον  συνάνθρωπο.  Η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο έδωσε την αφορμή να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε όλες τις δομές (τρία ΚΔΑΠ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί) που η λειτουργία τους έχει καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου  να δημιουργηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες δομές κοινωνικής μέριμνας, δίνοντας δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε όλους τους  δημότες του Καλλικρατικού μας Δήμου».      
  Στο νέο ΚΔΑΠ,  τα παιδιά, με τη βοήθεια και συνδρομή καταρτισμένου προσωπικού (Δασκάλα, Νηπιαγωγό, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και βοηθητικό προσωπικό) κοινωνικοποιούνται, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους όπως είναι ο χορός, η ζωγραφική, οι εικαστικές δημιουργίες, το θεατρικό παιχνίδι, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία τους και χειραφετούνται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον τους, το οποίο όμως βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με το προσωπικό του ΚΔΑΠ και τη Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
 Η  όμορφη τελετή των εγκαινίων έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε για όλους τους παρευρισκόμενους. 

Photo Hasapetis