ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη φάση διανομής τροφίμων από τη
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.
Στο πλαίσιο αυτό διανεμήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τυριά Π.Ο.Π.  (Γραβιέρα 14.400 Kgr και Κασέρι 17.000 Kgr), ενώ αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η διανομή 216.945 Kgr ζυμαρικών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.
«Είναι σημαντικό να βοηθάς το συνάνθρωπό σου, όταν βρίσκεται σε ανάγκη. Γι’ αυτό προσπαθούμε, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, να ενισχύουμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, εξασφαλίζοντας τροφή για τις οικογένειες τους. Παράλληλα, στηρίζουμε την ελληνική αγορά και τους Έλληνες επιχειρηματίες, διανέμοντας αποκλειστικά εγχώρια προϊόντα, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να υλοποιήσουμε κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, με σκοπό την ανακούφιση των συμπολιτών μας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.





Στη διανομή των τροφίμων την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «συνδράμουμε, όσο μπορούμε, τις οικογένειες που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, παρέχοντας τρόφιμα σε περισσότερους από 38.000 πολίτες. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης».










Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης