ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πίτσα στο grill – Συμβουλές για το καλύτερο ψήσιμο του αγαπημένου σας πιάτου

pizza-grill-fournos-70.jpg
Η πίτσα ίσως είναι από τις πιο διαδεδομένες επιλογές για delivery όμως η πιο σωστή κίνηση είναι να την ψήσεις μόνος σου. Και τότε θα καταλάβεις.
Όταν κάποιος ψήνει μια πίτσα σπίτι του καταρχήν βάζει ό,τι υλικά επιθυμεί και πολύ πιο φθηνά από ότι αν τα έκανε παραγγελία από ετοιματζίδικο.
Το ζητούμενο επομένως, είναι το ψήσιμο. Και αυτές είναι οι τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν επιθυμείτε την τελειότητα. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι την ψήνετε στο grill.
Είτε πρόκειται για το grill του φούρνου είτε πρόκειται για την ψησταριά σας, η πίτσα σας θα έχει καταπληκτική γεύση.
1. Μην ανησυχείτε για τον τέλειο κύκλο. Ίσως καλύτερα να προτιμήσετε το τετράγωνο σχήμα ειδικά αν πρόκειται να ψήσετε σε φούρνο.
2. Βάλτε λάδι στη σχάρα ώστε να ξεκολλήσει η ζύμη μόλις ψηθεί. Το πιο σημαντικό πράγμα στην πίτσα είναι η ζύμη. Αν η ζύμη σας είναι καλή, τότε θα είναι θεσπέσια και η πίτσα σας.
3. Όταν βλέπετε ότι η ζύμη έχει αρχίσει να γίνεται καφέ από το ψήσιμο και τα υλικά να «βράζουν» τότε αφήστε την πίτσα το πολύ δύο λεπτά ακόμα στο φούρνο. Αλλιώς θα σας αρπάξει.
4. Μην βάλετε υπερβολική γέμιση γιατί ο φούρνος σας θα γεμίσει με υπολείμματα της πίτσας.
5. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε πιο χαμηλή φωτιά.
Καλή όρεξη!