ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Φυσική μάσκα κατά των ραγάδων

Μείγμα από έλαια με υπέροχο άρωμα καρύδας

Φυσική μάσκα κατά των ραγάδων
Αντιμετωπίστε ή προλάβετε την εμφάνιση των ραγάδων στο σώμα σας δημιουργώντας ένα απλό, αλλά θαυματουργό μείγμα από έλαια με υπέροχο άρωμα καρύδας. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα υλικά που χρειάζεται η συγκεκριμένη συνταγή μπορούν να βρεθούν εύκολα στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Θα χρειαστείτε:

- 60ml αμυγδαλέλαιο
- 60ml έλαιο από φύτρο σιταριού
- 160ml βούτυρο καρύδας

Το αμυγδαλέλαιο έχει εξαιρετική ενυδατική και μαλακτική δράση, ενώ παράλληλα διατηρεί την υγρασία του δέρματος για να μην αφυδατωθεί. Επίσης, θρέφει και απαλύνει το δέρμα αφήνοντας το λείο.

Από την άλλη μεριά, το έλαιο από φύτρο σιταριού είναι πλούσιο σε φυσικές πηγές βιταμίνης Ε που είναι η πιο κατάλληλη βιταμίνη για την υγεία του δέρματος. Προωθεί το σχηματισμό των κυττάρων του δέρματος, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθά στην πρόληψη και την μείωση της εμφάνισης των ραγάδων και άλλων ουλών και ανανεώνει την υγρασία του δέρματος για να μείνει λείο και σφριγηλό.

Τέλος, το οργανικό βούτυρο καρύδας προσφέρει ενυδάτωση τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά και τα νύχια, αναπλάθοντας το και εξαφανίζοντας τις ραγάδες. Το αποτέλεσμα είναι μια μαλακή, σφριγηλή με νεανική λάμψη επιδερμίδα.

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα άδειο μπουκάλι των 300ml τουλάχιστον, βάλτε μέσα τα υλικά και ανακινείστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής:

Σε καθημερινή βάση και ειδικότερα μετά το μπάνιο σας, αλείψτε το μείγμα των ελαίων στα σημεία που θέλετε. Πρόκειται για ένα μείγμα που βοηθάει στην πρόληψη εμφάνισης των ραγάδων και κάνει το δέρμα σας μαλακό και λαμπερό. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως σε περίπτωση που έχετε ήδη ραγάδες, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε τοπικά 2 φορές την ημέρα.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr