ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατόφιλοι προσέλθετε! Τάρτα με πουτίγκα σοκολάτας γάλακτος και φυστίκια

tarta-me-sokolata-galaktos-kai-fustikia-570
Γλυκιά με απαλή υφή, η τάρτα με πουτίγκα σοκολάτας γάλακτος είναι μία λαχταριστή συνταγή που τα συνδυάζει όλα.
Η γλυκύτητα της σοκολάτας έρχεται να συνδυαστεί με τα αλατισμένα φιστίκια κάνοντας την διαφορά. Η ανάλαφρη επικάλυψη της ζύμης προκαλεί ένα ελαφρύ γαργαλητό στον ουρανίσκο σας και σας δημιουργεί την απόλυτη απόλαυση.
Τι θα χρειαστείτε
Για την ζύμη:
¼ της κούπας αλατισμένα φιστίκια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¾ της κούπας θρυμματισμένα κράκερ
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
95 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος (κομμένη σε κομμάτια)
Για τη γέμιση:
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
 Πως θα το φτιάξετε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την ζύμη, παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα φιστίκια, την ζάχαρη, τα κράκερ και το βούτυρο. Παίρνουμε μία ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Ψήνουμε για 12 – 14 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Μόλις την βγάλουμε, παίρνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα βάζουμε από πάνω για να λιώσουν. Απλώνουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
Για την γέμιση βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κακάο, το κορνφλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ενώ έχουμε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να αρχίσει να κάνει φούσκες, τότε συνεχίζουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να δημιουργηθεί μια πουτίγκα με απαλή υφή.
Τοποθετούμε την πουτίγκα στη ζύμη που φτιάξαμε προηγουμένως, ενώ στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα όταν δείτε ότι το γλυκό κρύωσε, το βγάζετε από το ψυγείο και γαρνίρετε με τα φιστίκια.