ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 -  Η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

* ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ - ώρα 21:30
«ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ» ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Με τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου
Είσοδος ελεύθερη



Η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό (καθηγητή του Ωδείου), με αρχικό σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ(τραγούδια και μουσικές συνθετών όπως Β. Τσιτσάνης, Γ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης ,Μ. Λοϊζος, Μ. Σουγιούλ, κ.α ).

Η πρώτη εμφάνιση της  ορχήστρας  έγινε στις 16 Ιουνίου του 2007 στο  πλαίσιο των μαθητικών συναυλιών  του  Δ.Ω.Κ  και η δεύτερη στις 21 Ιουνίου 2007 (Ευρωπαϊκή Ημέρα  Μουσικής).

Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε  με περισσότερα όργανα και έφτασε στους 30 μαθητές - μουσικούς. Στις 25 Μαρτίου του 2008 έδωσε την πρώτη συναυλία με την διευρυμένη μορφή της, στην κεντρική πλατεία  της Κατερίνης.

Εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο υπό την αιγίδα του Olympus Marathon και στα «Αικατερίνεια 2008».

Το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποίησε συναυλία στην αδελφοποιημένη πόλη της  Αυστρίας  Moosburg, όπου απέσπασε το 1ο βραβείο και το 2010 στη πόλη Maintal της Γερμανίας -επίσης αδελφοποιημένη πόλη-, ως επίσημη πολιτιστική αποστολή του Δήμου Κατερίνης .

Έκανε την έναρξη της «1ης Αλεξανδρειάδας» το καλοκαίρι του 2010 στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα (Λιτόχωρο), υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης και της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Η Ορχήστρα Νέων δίνει  κάθε χρόνο 3-4 συναυλίες με νέο κάθε φορά πρόγραμμα(Κατερίνη, Ολυμπιακή Ακτή, Αιγίνιο κ.α).

Σήμερα ακόμη πιο διευρυμένη με 40 μουσικούς και 5 ερμηνευτές και επιχειρεί  να επεκτείνει το ρεπερτόριο της και σε μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνθετών όπως E. Morricone, M. Jarre , N. Rota, H. Mancini, N. Piovani κ.α.

Η σύνθεση της Ορχήστρας Νέων του Δ.Ω.Κ. σήμερα αποτελείται: 12 βιολιά, 2 σαξόφωνα , τρομπέτα, 2 φλάουτα, 2 φλογερές, 3 κλαρινέτα, 2 ακορντεόν, 3 κιθαρες ,μπάσο, 6 μπουζούκια, 5 μαντολίνα, μεταλλόφωνο, πιάνο, keyboard (πλήκτρα), κρουστά, τύμπανα, 5 τραγουδιστές και με ένα ευρύ μουσικό φάσμα από ρεμπέτικο μέχρι jazz κ.ο.κ.

Στη συναυλία που θα ερμηνευθούν τραγούδια από τον ξένο και τον ελληνικό κινηματογράφο, τραγουδούν οι: Μαίρη Δραγασιά, Κέλλυ Καλαϊτζίδου, Ρώνια Τοπαλίδου, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Νίκος Πολυζόπουλος και Δημήτρης Παρθενίδης.

Η ενορχήστρωση και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Παναγιώτη Λυμπανοβνού