ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα: Εκκίνηση με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

Με τους 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές,  ξεκινά τη Δευτέρα η εφαρμογή του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων  για το 2013. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των οποίων επίσης οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο.
Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα ακολουθούν το Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί, 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί, 1.250 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 550 υπάλληλοι άλλων υπουργείων.
Και 8.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών
Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών με βάση νέα κριτήρια, αρχής γενομένης από 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)
Ακόμη 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης .
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΟΛΜΕ
Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις τοπικές ΕΛΜΕ.