ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ατομικά ψωμάκια πίτσας, τραγανά και λαχταριστά

Ατομικά ψωμάκια πίτσας, τραγανά και λαχταριστά
Πάρτυ; Τραπέζι με φίλους; Απλό σνακ; Κάνουν για όλα!
Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Χμ, μάλλον σε κανέναν. Τι θα λέγατε λοιπόν για μερικά τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα, αχνιστά, γεμάτα μυρωδιές και γεύσεις ψωμάκια πίτσας, με λιωμένο χρυσό τυρί και κατακόκκινο πεπερόνι; Ναι; αυτό φανταστήκαμε.
Υλικά
1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή, αν βρείτε, γλυκό ιταλικό ψωμί
έτοιμη κόκκινη σάλτσα ή μία σπιτική δική σας ή αυτή
πεπερόνι ή σαλάμι ή λουκάνικο ή ό,τι άλλο αλλαντικό θεέλτε
τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ, προβολόνε ή ό,τι άλλο θέλετε)
Εκτέλεση
1. Κόψτε τη φρατζόλα στη μέση, κατά μήκος. Αλείψτε τις 2 φέτες με τη σάλτσα (όση θέλετε). Πασπαλίστε με πολύ τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήστε παραπάνω από 1 είδος. Έπειτα απλώστε το πεπερόνι ή τα άλλα αλλαντικά.
2. Ψήστε τις για 5 με 10 λεπτά στο φούρνο στους 180C, μέχρι το τυρί να λιώσει και το ψωμί να έχει ψηθεί μέσα-έξω.
3. Πασπαλίστε τις φέτες με πράσινα μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό) και σερβίρετε.