Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σαν μεζέ με κρασί ή ουζάκι.
από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 2 άτομα:4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες και σφιχτές
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι)
1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά) σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Συνοδευτικό:
σαλάτα πράσινη, ανάμικτη
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε, κόβετε τις ντομάτες σε φέτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης.
Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά.
Απομακρύνετε το σκόρδο από το ταψί και σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο.