ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Κλεάνθης Γρίβας: Πώς η (κλωστική και όχι μόνο) κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση! - Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει μια αναλυτική μελέτη του Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνωμοσία πίσω από την -παράνομη- απαγόρευση της κάνναβης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από την αποποινικοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Γρίβα εκτιμά ότι, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» στην παραγωγή κλωστικής κάνναβης -που χρησιμοποιείται ευρέως και διεθνώς στην παραγωγή ενδυμάτων- μπορούν, σε πρώτη φάση, να αξιοποιηθούν 5.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης ελληνικής γης, από τα 40.000.000 που μένουν, σήμερα, αναξιοποίητα. Μια τέτοια εξέλιξη, θα δημιουργήσει χιλιάδες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης.

Μάλιστα, η κλωστική κάνναβη όχι μόνο δεν απαγορεύεται στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά επιδοτείται και -μάλιστα- με εξαιρετικά προνομιακούς όρους. Γεγονός που, ουσιαστικά, καθιστά παράνομη την απόρριψη των αιτήσεων για καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που έχουν υποβάλει Ελληνες καλλιεργητές στο υπουργείο Γεωργίας, αφού ο κοινοτικός κανονισμός που προβλέπει την καλλιέργεια και την επιδότησή της είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέος στη χώρα μας.

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του Κλεάνθη Γρίβα:

- Τι προβλέπει η γνωμοδότηση 64/1990 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γιατί την κρατούν «κρυμμένη».
- Ολο το ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα και διεθνώς: ποια συμφέροντα την επέβαλαν, τι κέρδισαν.
- Ποιες είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένες ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης στο γλαύκωμα, τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, το άσθμα, την επιληψία, τους σπασμούς και μια σειρά άλλων σοβαρών παθήσεων.
- Τι δηλώνουν οι ειδικοί για την βιομηχανική, θεραπευτική και την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.
- Ποια βιβλία είναι τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη.
- Οι μύθοι γύρω από την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης: για να προκληθεί το... κακό (ευεξία) πρέπει κανείς να καπνίσει ένα στρέμμα κλωστικής κάνναβης!

Μια μελέτη που θα προκαλέσει αίσθηση, Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.