ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ που είπε τη Χούντα «Επανάσταση» και κάνει το Κατερίνη-Αθήνα με το ΚΤΕΛ

xristogiannis-nd-570
Η δήλωσή του περί «επανάστασης», αναφερόμενος στη Χούντα των συνταγματαρχών, προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις, με αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να εκδώσουν σκληρές ανακοινώσεις. Το koolnews.gr παρουσιάζει τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη.
Ο Δημήτρης Χριστογιάννης είναι χρόνια κομματικός και τοπικός παράγοντας της ΝΔ στην Πιερία. Ο κ. Χριστογιάννης είναι γιος προσφύγων και είναι κατ’ επάγγελμα ιατρός-ακτινολόγος. Σπούδασε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην ιατρική σχολή του Παλέρμο και σταδιοδρόμησε για κάποιο διάστημα εκεί, ενώ πριν από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και διορίστηκε στο ΕΣΥ. Ο κ. Χριστογιάννης εξελίχθηκε στην πορεία του χρόνου, ενώ διετέλεσε και Διοικητής του Θεαγενείου Νοσοκομείου από το 2007 έως το 2009, την εποχή που Υφυπουργός Υγείας ήταν ο επίσης Πιερέας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Στην Πιερία ψιθυρίζεται πως διατηρούσε για πολλά χρόνια πολύ καλή κομματική και προσωπική σχέση με τον πρώην Υφυπουργό και νυν βουλευτή του νομού, δεσμός όμως που διερράγη όταν ο κ. Χριστογιάννης αποφάσισε να κατέβει για βουλευτής. Το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του τότε Νομάρχη, Γιώργου Παπαστεργίου και θα συνεχίσει να εκλέγεται απρόσκοπτα μέχρι το 2010. Θα αναλάβει ως Αντινομάρχης πολλά χαρτοφυλάκια κατά διάρκεια αυτών των 12 ετών, μεταξύ αυτών τον τομέα Υγείας αλλά και τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας. Το 2010 είχε φτάσει πλέον η ώρα για να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.
Το 2010 επρόκειτο να κατέβει Υποψήφιος για Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο σάλος όμως που ξέσπασε γύρω από το όνομα του κ. Ψωμιάδη και η ποινική δίωξη που ακολούθησε αποθάρρυναν τον κ. Χριστογιάννη να διεκδικήσει την επανεκλογή του με τον νέο νόμο του Καλλικράτη. Αντ’ αυτού περίμενε, επέστρεψε στο επάγγελμά του και το 2012 έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής με τη ΝΔ. Εξελέγη τρίτος και η εκλογή του επιβεβαιώθηκε τη δεύτερη Κυριακή. Παράγοντας της πόλης με γνώση των τοπικών πραγμάτων σημειώνει στο koolnews.gr πως στην Κατερίνη ψιθυρίζεται πολύ πως ο κ. Χριστογιάννης θέλει να επιστρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία μοιάζει να του… έχει λείψει. Έτσι, θέλει να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του-κατά 99%-υποψηφίου για την Κεντρική Μακεδονία, Απόστολου Τζιτζικώστα, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Γιατί όμως να θέλει να εγκαταλείψει κανείς τα βουλευτικά έδρανα; Προς ώρας, παράγοντες της πόλης μπορούν να κάνουν μόνο εικασίες. Πάντως, ένα λογικοφανές σενάριο είναι πως ο κ. Χριστογιάννης ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανεκλογής του στο βουλευτικό αξίωμα και επιδιώκει να εξασφαλίσει μια εγγυημένη μέχρι το 2019 θέση, χωρίς να μετακινείται ιδιαίτερα και από την πόλη του. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, θα μιλάμε για κάτι πρωτοφανές: δηλαδή για επιστροφή βουλευτή στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι σε πρωτοκλασσάτη θέση. Πάντως, σε περίπτωση που ο κ. Χριστογιάννης καταλάβει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, επιλαχών είναι ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια του νομού και έχει καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό.
Στην Κατερίνη σημειώνουν πως ο βουλευτής δεν έχει φιλοχουντικές απόψεις και προσθέτουν πως μάλλον ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Πάντως, φημολογείται πως του έχουν γίνει συστάσεις να μην συζητάει στα τηλεοπτικά πάνελ σαν να έκανε συζήτηση σε κάποιο καφενείο της πόλης. Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το σκέλος των μετακινήσεών του από και προς την Αθήνα. Όπως σημειώνει άνθρωπος που γνωρίζει, ο κ. Χριστογιάννης επιλέγει πολλές φορές για τις μετακινήσεις του το…ΚΤΕΛ! Προφανώς θυμάται ακόμα το παλιό δόγμα του Κώστα Καραμανλή «σεμνά και ταπεινά».
Φωτογραφία: Eurokinissi