ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση του Αντιδημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Φαρμάκη, σε δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» για τα έργα στον Πλαταμώνα


Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου, 26 Φεβρουαρίου 2014_
Μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δεν εγκαλεί ο ανώνυμος «Γραφείος Τύπου και Ενημέρωσης» της Ολύμπιας Γης την Δημοτική αρχή του Δήμου Δίου Ολύμπου. Σε αντίθεση εμείς απαντάμε επώνυμα.
Ιδιαίτερα παραστατικά μάλιστα, παρουσιάζει τον Πλαταμώνα ως «Πριγκιπάτο» που εκπέμπει SOS ως άλλος Τιτανικός. Μια παρατήρηση μόνο. Οι ομορφιές του Πλαταμώνα και του τόπου που ζούμε, δεν χρειάζονται τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς για να προβληθούν. Λες και οι άλλες γεωγραφικές ενότητες είναι πλειβιότοποι
Λες και δεν είναι παρόντες στα Δημοτικά Συμβούλια, λες και ζουν σε άλλο τόπο (μήπως;), σε άλλη εποχή και δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες της Δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στις πρωταρχικές ανάγκες όλου του Δήμου.
Λες και δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρισκόταν τα οικονομικά του Δήμου στην αρχή της θητείας και που βρίσκονται σήμερα, λες και δεν γνωρίζουν ότι η αργοπορία της μνημονιακής επιτρόπου καθυστερεί την εκταμίευση των εγκεκριμένων δαπανών απαραίτητων για την αποπεράτωση του έργου, λες και δεν αποδέχονται τη σημασία για όλη την περιοχή του έργου της αποχέτευσης.
Λες και δεν γνωρίζουν ότι  αμέσως μετά την τοποθέτηση του αγωγού η τάφρος επαναπληρώθηκε και συμπυκνώθηκε με υλικό πλήρωσης και ότι κατά την εργασία της επαναφοράς του οδοστρώματος, το επίχωμα του σκάμματος πρέπει να συμπιεστεί κατάλληλα πριν τοποθετηθεί το τελικό οδόστρωμα, ώστε να αποκλεισθεί η πιθανότητα καθίζησης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα (το δίκτυο ακαθάρτων επιβαρύνεται με εισροές και διηθήσεις) η οριστική αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν μπορεί να γίνει αμέσως  μετά την επαναπλήρωση της τάφρου του αγωγού.
Λες και δεν βλέπουν ότι κάθε υποχώρηση του οδοστρώματος, οπουδήποτε και αν οφείλεται, επιδιορθώνεται με συμπύκνωση, αποκατάσταση κάθε κακοτεχνίας και επανακατασκευή.
Λες και δεν γνωρίζουν ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το έργο σύντομα.

Γιώργος Φαρμάκης
Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου,
Υποψήφιος Δήμαρχος
και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίον – Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.