ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι θα τρελάνεις τους καλεσμένους: Προφιτερόλ «βαφτισμένο» στη σοκολάτα

profiterol-sokolata-570
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος διδάξας και από τότε τον ακολουθήσαμε. Αυτό το που έχει από πάνω σαντιγύ και από κάτω σοκολάτα, δηλαδή από πάνω σοκολάτα και μάλιστα να φαν΄κι οι κότες. Κι αν δε μπορείς να το προφέρεις δε χρειάζεται. Αρκεί να ξέρεις να το τρως.
ΥΛΙΚΑ
για τα σού:
  • 4 αυγά
  • 75 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
  • 250 ml νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 150 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
για την κρέμα πατισερί:
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 1/2 κροκάδια
  • λίγο βανίλια
  • 1 μεγάλο μπολ πραλίνα
  • αμύγδαλο
για τη σοκολάτα:
  • 250 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 50 γραμ. γάλα
για το στόλισμα:
  • αμύγδαλο
  • σαντιγί
  • κερασάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σουδάκια:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε το βούτυρό για να λιώσει.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο μίγμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε μέσα σε ένα κορνέ Βγάζουμε τα σουδάκια σε ένα ταψάκι πιέζοντας το κορνέ και αφήνοντας λίγη ποσότητα ζύμης κάθε φορά
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Για την κρέμα πατισερί:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Σε μια λεκάνη, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση τους, όπου ρίχνουμε τα κροκάδια.
  • Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει
  • Προσθέτουμε στην κρέμα την πραλίνα και το αμύγδαλο, όση ποσότητα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Για το τελείωμα:
  • Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε μ' αυτήν ένα ένα τα σουδάκια, αφού προηγουμένως τα ανοίξουμε στην μέση.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και στη βάση του στρώνουμε μια δόση από την κρέμα σοκολάτας.
  • Μετά βάζουμε τα σουδάκια
  • Στη συνέχεια στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
  • Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια και αμύγδαλα
Συνταγή: sintagespareas.gr