Καλοκαίρι δίχως ταβέρνα και πιάτα για τη μέση δε λέει. Εν μέσω χειμώνα αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί θα θυμίσουν αναμνήσεις από τα πιο ωραία καλοκαίρια.
ΥΛΙΚΑ
- 10 κολοκυθάκια περίπου 1 κιλό, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
- 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμένα
- ματσάκι δυόσμο 1κ.σ. ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- Αλάτι κατά βούληση
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
- 300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν πηχτό χυλό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν έχει σχεδόν κάψει, παίρνουμε κοφτές κουταλιές της σούπας και έναν – έναν ρίχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι.
- Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τους 2 φορές από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.