ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μια γεύση από καλοκαίρι: Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί για τη μέση

kolokithokeftedes-570
Καλοκαίρι δίχως ταβέρνα και πιάτα για τη μέση δε λέει. Εν μέσω χειμώνα αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί θα θυμίσουν αναμνήσεις από τα πιο ωραία καλοκαίρια.
ΥΛΙΚΑ
  • 10 κολοκυθάκια περίπου 1 κιλό, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμένα
  • ματσάκι δυόσμο 1κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
  • 300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν πηχτό χυλό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν έχει σχεδόν κάψει, παίρνουμε κοφτές κουταλιές της σούπας και έναν – έναν ρίχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι.
  • Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τους 2 φορές από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.