ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κατεβαίνουν στην Αθήνα την Τετάρτη οι αγρότες


 
Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που όπως επισημαίνουν είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.

Την σχετική πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας υιοθέτησαν σήμερα Σάββατο και εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Τόπος συνάντησης ορίστηκε η πλατεία Βάθη στις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι αγρότες καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Τις επόμενες ημέρες και έως την Τετάρτη θα υπάρξει κινητοποίηση ανά Νομό για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλλά και επαφές με άλλους φορείς προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον συνεχιζόμενο αγώνα των αγροτών.

Εξάλλου, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν προγραμματίσει και νέο μαζικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, το τρίτο μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Παράλληλα, αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο “Πράσινα Φανάρια”, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες των Σερρών έχουν αναγγείλει για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Σερρών – Καβάλας.Συλλαλητήρια διοργανώνουν την Δευτέρα αγρότες σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στις πρωτεύουσες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

Πηγή: http://www.skai.gr