ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η εξυπνάδα σχετίζεται και με το... σεξ

Ξεχάστε το διαλογισμό, την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τη μουσική και τις σπουδές. Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως εκτός των παραπάνω η οξυδέρκεια μπορεί να αναπτυχθεί και με το... σεξ!

Η εξυπνάδα σχετίζεται και με το... σεξ
Ερευνητές από το Μέριλαντ της Νότιας Κορέας, πρόσφατα διαπίστωσαν πως η σεξουαλική δραστηριότητα - στα πειραματόζωα κι εν προκειμένω ποντίκια κι αρουραίους - βελτιώνει τις γνωστικές τους λειτουργίες κι αυξάνει την παραγωγή νέων νευρώνων στον ιππόκαμπο, το κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη.
Από την άλλη επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας, σε μελέτη τους ισχυρίζονται πως η υπερβολική προβολή πορνό, όπως και άλλες εξαρτήσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο. κάτι που, ωστόσο, έσπευσαν να αμφισβητήσουν συνάδελφοί τους από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες, θεωρόντας πως οι Τεξανοί ερευνητές δεν παρέχουν πειστικά στοιχεία που να στηρίζουν τα λεγόμενα.
Ακόμη όμως κι αν το σεξ κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους, το αντίστροφο δεν ισχύει. Κάποιος δηλάδή που είναι έξυπνος δε σημαίνει πως έχει περισσότερες σεξουαλικές επαφές σε σχέση με κάποιον λιγότερο οξυδερκή. Οι εξυπνότεροι, άλλωστε, έφηβοι, όπως έχει αποδείξει η έρευνα, έχουν την τάση να καθυστερούν την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής.