ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Λιγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα με άρωμα άνηθου

Λιγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα με άρωμα άνηθου
LIGOYINI-ME-TONO-LEMONATH-SALTSA
Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή η σημερινή μας πρόταση. Θα τη φτιάξετε μέσα σε 25 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι κομμένη στα 2
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.

Βήμα 4

Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά.

Βήμα 5

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.