ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέα τροπή στο θρίλερ: «Κάποιος μέσα από το αεροσκάφος μπορεί να οδήγησε το Βoeing σε άγνωστη τοποθεσία»


Νέα τροπή στο θρίλερ: «Κάποιος μέσα από το αεροσκάφος μπορεί να οδήγησε το Βoeing σε άγνωστη τοποθεσία»
Ενα στοιχείο που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο με το εξαφανισμένο boeing 777 της Malaysia Airlines αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη τις δηλώσεις δύο ατόμων στενά προσκείμενων σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες και στις λεπτομέρειες των ερευνών.
Οι εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες αφότου έφτασε στην τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία, επισημαίνοντας την πιθανότητα το μπόινγκ να έχει πετάξει εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα μακριά από εκείνο το σημείο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ερευνητές της αεροπλοΐας και τις εθνικής ασφάλειας πιστεύουν ότι το αεροπλάνο πέταξε συνολικά πέντε ώρες, βασιζόμενοι στα δεδομένα που αποστέλλονται αυτομάτως στο έδαφος από τους κινητήρες του μπόινγκ στο πλαίσιο ενός προγράμματος - ρουτίνας για τη συντήρησή του.
Η υπόθεση αυτή εγείρει νέα ερωτήματα και πιθανότητες για το τι συνέβη εν πτήσει στο αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σαββατοκύριακο μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.
Έξι ημέρες μετά το μυστήριο της εξαφάνισης οι εκτεταμένες έρευνες ομάδων διάσωσης από 12 χώρες συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδώσει καρπούς.
Αμερικανοί αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την πιθανότητα ότι ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος μπορεί να το κατεύθυνε σε άγνωστη τοποθεσία αφότου απενεργοποίησαν σκόπιμα τους αναμεταδότες για να αποφύγουν τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.
Πηγή: WSJ