ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η Ντόρτμουντ «πάτησε» την Μπάγερν στο Μόναχο

Η Ντόρτμουντ «πάτησε» την Μπάγερν στο Μόναχο

Την ταπείνωσε, παίρνοντας άνετα το πρωτάθλημα, αλλά δεν της το συγχώρεσε - Η Ντόρτμουντ ήταν οδοστρωτήρας στο Μόναχο και πάτησε τη Μπάγερν (3-0) κάνοντας επίδειξη δύναμης μέσα στο «Alianz Arena»

Δεν κόλλησε πουθενά η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έκαναν το ντέρμπι απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν να μοιάζει με εύκολη υπόθεση και επικράτησαν μέσα στο Μόναχο με το εμφατικό 3-0, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga. 

Το πάρτι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο «Alianz Arena» ξεκίνησε από νωρίς. Ο Μχιταριάν με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στο ματς νίκησε τον Νόιερ κάνοντας το 1-0. 

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε, όμως δεν έβρισκε λύσει μπροστά από το δίδυμο του Παπασταθόπουλου με τον Χούμελς. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και η Ντόρτμουντ μπήκε ακόμη καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο. 

Ο Ρόις στο 49ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων και με κοντινή προβολή έκανε το 2-0. Η Μπάγερν «μπλόκαρε», η άμυνά της συνέχιζε να θυμίζει… παιδική χαρά και επτά λεπτά αργότερα (56’) ο Χόφμαν μετέτρεψε σε θρίαμβο το πέρασμα της Ντόρτμουντ από το Μόναχο. 

Έτσι, η ομάδα του Κλοπ δεν έδωσε το δικαίωμα στην Σάλκε να την πλησιάσει στη 2η θέση και κράτησε τη διαφορά της στους 3 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν, που δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως θα ήθελε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, έμεινε στην κορυφή με 78.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr