ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Για ποιους λόγους κάνουν σεξ οι γυναίκες



Για τους άντρες η υπόθεση σεξ είναι απλή και ξεκάθαρη: Το κάνουν για ευχαρίστηση. Στο μυαλό των γυναικών όμως κρύβονται πολλοί περισσότεροι λόγοι που τις οδηγούν 
στη σεξουαλική επαφή.

Στο παρελθόν ωστόσο τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα αφού μια γυναίκα προχωρούσε σε ερωτικές επαφές τρίτου τύπου μόνο στην διάρκεια του γάμου σεξ κυρίως για να αποκτήσει παιδιά ή για νιώσει καλά η ακόμη και εκφράζει την εκτίμησή της στον σύντροφό της.

Τα χρόνια πέρασαν κ σήμερα φαίνεται πως η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών φαίνεται πως επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως αποδείχθηκε σε έρευνα που έγινε σε 1000 γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο με επικεφαλής τη Cindy Meston κ τν David Buss στο Northwestern University. 

Ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο λόγος για τον οποίο κάνουμε σεξ είναι ένας και μοναδικός: «είμαστε προγραμματισμένοι για να κάνουμε σεξ» ανέφερε ο Richard A. Carroll, αναπληρωτής καθηγητής στο Northwestern University και θεραπευτής του σεξ.

Πάντως τα αποτελέσματα από την έρευνα ήταν εντυπωσιακά καθώς οι γυναίκες εμφανίζονται σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 84% να χρησιμοποιούν το σεξ ως επιβράβευση των συντρόφων τους.

Για τις δουλειές που κάνουν στο σπίτι για να τις βοηθούν, για παράδειγμα. Το ίδιο ποσοστό δήλωσε πως έτσι τους ανταμείβει για την ήρεμη και ασφαλή ζωή που τους προσφέρουν. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις εκείνες που πιστεύουν ότι κάνοντας σεξ με το έτερο ήμισυ θα τον κρατήσει στη σχέση, ειδικά αν υποψιάζεται πως εκείνος τν απατά, αλλά και η περίπτωση της γυναίκας που πιστεύει πως έτσι θα κρατηθούν οι ισορροπίες στη σχέση.

Όσο για τις γυναίκες που βασανίζονται από ανασφάλειες παρατηρήθηκε ότι το κάνουν για να αποτρέψουν τον σύντροφο τους από την απιστία.

Ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 15 – 20% δήλωσε πως το κάνουν για τους λάθος λόγους, Έτσι δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως κάνουν σεξ με άλλον για να ζηλέψει ο σύντροφός τους άλλες για να εκδικηθούν τον πρώην τους, κάποιες έναντι αμοιβής ή γιατί ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν ακριβά δώρα, ενώ μερικές με πολλή αυτοπεποίθηση είπαν πως το κάνουν γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν καλά. 

Προς έκπληξη των υπευθύνων πολύ λίγες ήταν εκείνες οι γυναίκες που δήλωσαν ότι κάνουν σεξ γιατί θέλουν να αποκτήσουν ή γιατί πολύ ανθρώπινα νιώθουν πως έτσι εκφράζουν την αγάπη τους