ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο ΣΑΒΒΑΣ




Ο Σάββας Χιονίδης είναι πενήντα πέντε χρόνων, πολιτικός µηχανικός και ξενοδόχος. Από τη δεκαετία του ’90 συµµετέχει ενεργά στην κοινωνική και οικονοµική ζωή της περιοχής σε θέµατα τουρισµού, οικονοµικής ανάπτυξης και πολιτισµού. Εκπροσώπησε την Πιερία σε διεθνή συνέδρια και έγινε γνωστός γιατί πέτυχε αποζηµίωση 3δις για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής µετά τον πόλεµο του Κοσσυφοπεδίου.
 
Με τα δηµοτικά πράγµατα ασχολείται από το 2003, έγινε δήµαρχος Κατερίνης το 2007 και επανεξελέγη το 2010 µε ευρεία πλειοψηφία. Μιλάει αγγλικά και γερµανικά, έχει πάθος µε τις βιοκλιµατικές τεχνολογίες και το περιβάλλον, είναι µέλος της Greenpeace και οραµατίζεται µια προηγµένη αγροτική περιοχή και µια αξιοζήλευτη πόλη.
 
Ο Σάβαβς Χιονίδης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Κατερίνη, σπούδασε στην Πολυτεχνική του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου στη Θράκη και εξειδικεύτηκε στις συγκοινωνιακές τεχνικές.
Ενόσω ασχολούνταν µε ιδιωτικά έργα ως πολιτικός µηχανικός, ξεκίνησε το ξενοδοχείο του στην Ολυµπιακή Ακτή και συνέβαλε την ίδρυση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
 
Είναι παντρεµένος µε την δικηγόρο Τζούλη Γιαµούζη και τα τρία τους παιδιά σπουδάζουν στο πανεπιστήµιο.

Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει:

  • μέλος ΔΣ της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών» και έφορος του χορευτικού και λαογραφικού τμήματος,
     
  • μέλος ΔΣ, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,
     
  • μέλος ΔΣ, εντεταλμένος σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.,
     
  • ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο).