ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/05/2014



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος  Ι. Τσαμασλής σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου2014.

Οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 είναι οι εξής :   

α.  Γενικός  Σημαιοστολισμός  σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από ώρα 8.00’  μέχρι τη δύση του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.

β.  Φωταγώγηση  όλων των δημόσιων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

γ. Ομιλίες-εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
-         Ομιλίες και εκδηλώσεις σε ημέρα και ώρα που θα καθορισθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014:
- 10.00’Επιμνημόσυνη  Δέηση  στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
- 11.00΄: Τρισάγιο και  κατάθεση  στεφάνων  στο Μνημείο του Πόντιου Παπά και Δάσκαλου (πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους κ.κ.:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄Σ.Σ., Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα, τα Ποντιακά Σωματεία και από όποιο νομικό πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου