ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε εκρηκτική σεξουαλική ζωή;



Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε και πάλι εκρηκτική σεξουαλική ζωή;Το σεξ παύει κάποιες στιγμές να είναι απολαυστικό και γίνεται ρουτίνα. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε και πάλι εκρηκτική σεξουαλική ζωή;


Οι σχέσεις, για να παραμένουν ζωντανές, πρέπει να τις προστατεύουμε και να «δουλεύουμε» συνεχώς πάνω σε αυτές. 

Μόνο έτσι θα τις διατηρούμε υγιείς. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ. Αν το αφήσουμε, θα μας αφήσει. Η ερωτική επιθυμία, αλλά και η ίδια η απόλαυση της σεξουαλικής πράξης, μπορεί να μειωθούν λόγω της εξαντλητικής καθημερινότητας, του έντονου άγχους ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης. Η παραμελημένη σεξουαλική μας ζωή χρειάζεται ανανέωση. Το πρώτο βήμα είναι να το συνειδητοποιήσουμε και το δεύτερο να επιλέξουμε ανάμεσα στον μακρύ κατάλογο των «εναλλακτικών» μεθόδων: απ τα αφροδισιακά βότανα και το ερωτικό μασάζ, μέχρι τις τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο και την «εκπαιδευμένη» αναπνοή, που υπόσχεται μεγαλύτερη ηδονή.

Οι μύες του σεξ
Όταν ο αμερικανός γυναικολόγος δρ. Arnold Kegel προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της ακράτειας, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ανακάλυπτε τυχαία ορισμένες ασκήσεις (γνωστές ως «Kegel») που θα χρησιμοποιούνταν σήμερα για την εκγύμναση των «μυών του σεξ». Οι ηβοκοκκυγικοί μύες είναι αυτοί που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση. Για να τους γυμνάσουμε, λοιπόν, δοκιμάζουμε τις εξής ασκήσεις:

1. Συστέλλουμε τους συγκεκριμένους μυς, σαν να θέλουμε να καθυστερήσουμε την ούρηση. Μένουμε σε αυτή τη θέση για 2-3΄΄ και στη συνέχεια χαλαρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την άσκηση μερικές φορές. Κατά τη διάρκειά της εισπνέουμε σε κάθε σφίξιμο και εκπνέουμε χαλαρώνοντας τους μυς. Μπορούμε να δοκιμάσουμε τις πιέσεις με ή χωρίς τον σύντροφό μας, πριν από την ερωτική επαφή.

Στόχος Να δυναμώσουν οι μύες του κόλπου των γυναικών, βοηθώντας τις έτσι να αποκτήσουν έλεγχο των μυών τους και να φτάσουν ευκολότερα σε οργασμό. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά μπορούν να δυναμώσουν τη στύση τους, να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να ελέγξουν καλύτερα τον οργασμό.

2. Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και ελαφρώς απομακρυσμένα μεταξύ τους. Τα πέλματα ακουμπάνε στο έδαφος και τα χέρια βρίσκονται στο πλάι. Εισπνέουμε καθώς σφίγγουμε τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς, και σηκώνουμε τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η πλάτη σε ευθεία γραμμή. Μένουμε σε αυτή τη θέση για 10΄΄. Εκπνέουμε επιστρέφοντας στο πάτωμα και επαναλαμβάνουμε την άσκηση ορισμένες φορές. Στην τελευταία επανάληψη, παραμένουμε με τη λεκάνη ψηλά κ κάνουμε μικρές πιέσεις προς τα πάνω για 10΄΄.
Στόχος Να αυξηθεί η αιμάτωση στην περιοχή της πυέλου και οι μύες να γίνουν πιο ευλύγιστοι κατά τη διάρκεια του σεξ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο οργασμός.

Φυσικά αφροδισιακά
Η κούραση, το στρες, η ηλικία είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μειωμένη μας ερωτική διάθεση. Για να αφυπνίσουμε τη λίμπιντό μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις ιδιότητες συγκεκριμένων βοτάνων.

1. Ginkgo biloba: Θεωρείται βοηθητικό για άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που οφείλονται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, ενώ έχει αποδειχθεί χρήσιμο και σε σεξουαλική προβλήματα που έχουν τη ρίζα τους στο έντονο στρες ή σε μια ήπια μορφή κατάθλιψης.
2. Damiana: Γνωστή για την ήπια αντικαταθλιπτική της δράση, συστήνεται σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών που οφείλονται σε έντονο άγχος.
3. Panax ginseng: Έρευνες δείχνουν ότι ενισχύει την αντοχή, προσφέρει ευεξία και ανεβάζει την ερωτική διάθεση.

Μασάζ για δύο
Τίποτα δεν αυξάνει την ερωτική διάθεση περισσότερο από ένα καλό μασάζ! Κλειδώνουμε την πόρτα, κλείνουμε το κινητό και ασχολούμαστε με τον σύντροφό μας. Επιλέγουμε ένα έλαιο βάσης (το πιο αφροδισιακό θεωρείται το λάδι καρύδας, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και ελαιόλαδο) κ προσθέτουμε αιθέρια έλαια (π.χ. σε 30 ml ελαίου βάσης προσθέτουμε από τρεις σταγόνες γιασεμί και ιλάνγκ-ιλάνγκ και δύο σταγόνες φασκόμηλο). Βάζουμε λίγη ποσότητα στα χέρια μας και τα τρίβουμε για να πάρουν τη θερμοκρασία του σώματος. 

Ξεκινάμε από την πλάτη, διαγράφοντας κυκλάκια με τους αντίχειρες παράπλευρα της γραμμής της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα χέρια μας από τον αγκώνα έως την παλάμη στη μέση της πλάτης και πιέζοντας ελαφρά τα απομακρύνουμε μεταξύ τους. Συνεχίζουμε με την περιοχή της μέσης, κάνοντας κυκλικές κινήσεις στον κόκκυγα κάτω από το κόκαλο. Περνάμε από τους γλουτούς στα πόδια με απαλές κινήσεις των δαχτύλων που σχεδόν δεν αγγίζουν το σώμα. Γυρίζουμε τον σύντροφό μας ανάσκελα και ασχολούμαστε με την κοιλιά -το κέντρο της σεξουαλικότητας- κάνοντας κυκλικές μαλακές κινήσεις γύρω από τον αφαλό. Προχωράμε στην «περιοχή της καρδιάς», στο στέρνο, τοποθετώντας πάνω του τις παλάμες μας για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να γεμίσουμε τον σύντροφό μας με μιαν αίσθηση ζεστασιάς. 

Ολοκληρώνουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο, από τη μέση του μετώπου προς τα μαλλιά, και συνεχίζουμε και στο υπόλοιπο μέτωπο. 

Stop στο άγχος
Αν η έλλειψη ερωτικής διάθεσης οφείλεται στο έντονο άγχος, η λύση βρίσκεται στην πατούσα μας! Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, ασκούμε κυκλικές πιέσεις για 1΄ με τον αντίχειρα στο λακκουβάκι που σχηματίζεται μεταξύ του δεύτερου και τρίτου δαχτύλου του πέλματός μας. Αυτό θεωρείται ότι είναι το σημείο όπου συσσωρεύονται το άγχος και η πίεση.

Μου αρέσω
Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες μετά τα 35 έχουν πιο ικανοποιητικό σεξ, αφού ο οργασμός είναι θέμα ωριμότητας και γνωριμίας με το σώμα. Για να διατηρήσουμε, λοιπόν, μια καλή σχέση με το σώμα μας, χρειάζονται μερικές «τονωτικές ενέσεις» στην καθημερινότητά μας. Λίγα λεπτά αρκούν για να μας κάνουν να αισθανθούμε πιο ωραία με τον εαυτό μας: Βάφουμε τα νύχια μας, κάνουμε ένα πίλινγκ σώματος ή βάζουμε μια μάσκα προσώπου.

Ερωτικό μενού
Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η αγάπη πράγματι «περνάει από το στομάχι». Ποντάροντας στις αφροδισιακές ιδιότητες που φαίνεται να έχουν ορισμένες τροφές, μπορούμε να «ξυπνήσουμε» την κοιμισμένη λίμπιντο του συντρόφου μας σε χρόνο μηδέν. Οι παρακάτω ιδέες για γρήγορα ερωτικά σνακ θα μας εμπνεύσουν:

➜ Τηγανίτες με μέλι: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μέλι συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και άρα στην καλύτερη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

➜ Ζεστό ρόφημα σοκολάτας: Η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ουσία που προσφέρει ενέργεια, και φαινυλεθυλαμίνη, συστατικό που σχετίζεται με την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση, επομένως και για
την ερωτική μας διάθεση.

➜ Κόκκινο κρασί με μέλι και μαύρο σύκο: Το κρασί (σε μικρή ποσότητα) μάς κάνει πιο διαχυτικούς, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος χάρη στα αντιοξειδωτικά του. Το σχήμα του σύκου και η πλούσια, ζουμερή του σάρκα εγείρουν τις αισθήσεις. Χάρη στα σάκχαρα που περιέχει, προσφέρει τόνωση στον οργανισμό, ενώ θεωρείται ότι βοηθάει στην καλή σεξουαλική λειτουργία.

➜ Σαλάτα με σπαράγγια: Τα σπαράγγια έχουν τη φήμη των αφροδισιακών τροφών λόγω του σχήματός τους, αλλά και γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία συμβάλλουν στην αιμάτωση του οργανισμού.

Slow sex
Οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας επηρεάζουν και τη σεξουαλικότητά μας. Ίσως έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να ανακαλύψουμε τον ερωτισμό μέσα από τη φιλοσοφία των Κινέζων και των Ινδών. Η ταοϊστική παράδοση της Κίνας και οι ταντρικές διδασκαλίες της Ινδίας συνοψίζουν το μυστικό πίσω από το απολαυστικό σεξ σε δύο παράγοντες: τον χρόνο και την αφοσίωση. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αρχές του ταντρικού σεξ, στην ερωτική επαφή ο χρόνος σταματάει. Για να καταφέρουμε να πάρουμε μια ιδέα σχετικά με την παράταση της ηδονής, μπορούμε να ξεκινήσουμε με την «εκπαίδευση» της αναπνοής μας. Η άσκηση είναι απλή: Ξαπλώνουμε ανάσκελα, βάζοντας το ένα μας χέρι χαμηλά στην κοιλιά μας. Εισπνέουμε και εκπνέουμε αργά, φουσκώνοντας ουσιαστικά την κοιλιά μας. Στόχος είναι να μην αναπνέουμε από το στέρνο. Αυτός ο τρόπος αναπνοής θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε την αναπνοή μας κατά τη διάρκεια του οργασμού, παρατείνοντας έτσι την απόλαυση.