ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Μ' αυτό το αποτέλεσμα πάμε σε εκλογές; Ναι!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Μ' αυτό το αποτέλεσμα πάμε σε εκλογές; Ναι!

Το ΧΩΝΙ το γράφει εδώ και μήνες. Ότι μια καθαρή διαφορά 3 μονάδων στις ευρωεκλογές είναι αρκετή για να προκαλέσει εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, που θα οδηγήσουν άμεσα σε εκλογές. Πόσο μάλλον αν αυτή κάτσει στις 4 μονάδες. Και πολύ περισσότερο στις 5 μονάδες!

Δεν είναι φυσικά η ευθυξία και η δημοκρατική συνείδηση του Σαμαρά, που θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί...
Είναι οι δικοί του άνθρωποι, (οι βουλευτές του και τα στελέχη του) που θα αρχίσουν να ψάχνουν νέο μετερίζι στην επόμενη νέα κυβέρνηση. Είναι οι τυχοδιώκτες ψηφοφόροι του, που θα ψάξουν νέες άκρες στον επόμενο νικητή. Και κυρίως είναι οι ξένοι, οι δανειστές, που θέλουν στην Ελλάδα κάποιον που να μπορεί να περάσει τα μέτρα τους.

Αν ο άνθρωπός τους στη χώρα δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση, προφανώς, θα τον πετάξουν στην άκρη σαν στημένη λεμονόκουπα και θα ψάξουν κάποιον άλλον. Και μπορεί αφενός να ελπίζουμε να μην τον βρουν, δεν μπορούμε όμως, αφετέρου, να μην εντοπίσουμε το προφανές... ότι ο Σαμαράς πλέον για τα μάτια της αγαπημένης του Μέρκελ είναι ο επόμενος αναλώσιμος Πρωθυπουργός που θα φαγωθεί προκειμένου να συνεχιστεί η γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη.